Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
učiteljskinaslov

Učiteljski fakultet u Petrinji ove godine upisao 154 nova studenta, 15 % više nego lani

PETRINJA – Pozdravnim govorom i uvodnim predavanjem za brucoše, na petrinjskom Odsjeku Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu danas je obilježen početak nove akademske godine.

Prodekan za poslovanje, studij i studente ovog Odsjeka, izv. prof. dr. sc. Marko Badrić ističe da su ove godine upisali 15 posto studenata više nego lani.

„Ove godine imamo nominalno veći broj upisanih studenata. Na prvoj godini imamo upisana 154 studenta, znači 154 brucoša koji dolaze u grad Petrinju. U odnosu na prošlu godinu to je povećanje od oko 15 posto i time smo dosta zadovoljni. Možda je malo manje mjesta ostalo na Učiteljskom studiju, ali nadamo se da ćemo u sljedećim godinama popuniti i ta mjesta i da više neće biti problema oko toga. Ono što je važno reći je da se nastavlja kontinuitet zainteresiranosti za studiranje u gradu Petrinji. Samim time, dolaze nam mladi ljudi koji će obogatiti društveni život grada Petrinje, a nadam se da će i Petrinja u budućnosti pokazati ono što je oduvijek u povijesti i bila – grad učitelja“.

Zbog aktualne epidemije koronavirusa, nova akademska godina počinje u specifičnim epidemiološkim uvjetima, no Badrić kaže kako su se i za njih pripremili.

„Prema tim novim epidemiološkim uvjetima koje su propisali Zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilište u Zagrebu, dobili smo naputak kako i na koji način možemo organizirati nastavu. Mi ćemo ovdje u Petrinji veliku većinu nastave održati „kontaktno“, za što imamo i prostorne uvjete, a inače svi moramo prionuti toj nekoj solidarnosti i osobnoj svijesti, pridržavati se epidemioloških mjera i nadam se da neće biti problema. Kažem, uvjeti su zadovoljeni, prostorne kapacitete imamo i sad je sve opet na svakom pojedincu ponaosob da održava tu dozu odgovornosti za samog sebe i druge.“

Na današnjem uvodnom predavanju, nakon što ih je upoznao s Fakultetom na kojem će studirati i gradom u kojem će studirati, prodekan Badrić brucošima je poželio uspješno studiranje, poručivši im kako su se odlučili za jedno od najplemenitijih, ali i najodgovornijih zanimanja.

„Poruka je kao i svake godine: odabrali ste jedno plemenito zanimanje koje odgaja buduće generacije. Imate mogućnost odgajati i učiti dijete od najranije mladosti. Vi ste im prvi odgojitelji i učitelji koje će u tom sustavu sresti. Poruka je dakle – učiti, učiti i samo učiti, što prije završiti i krenuti u život“, poručio je Badrić.                          

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X