Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
triatlon10

Uspješnih 10 godina rada iza Triatlon kluba Petrinja, planova i ideja ima još puno

PETRINJA – Triatlon klub Petrinja slavi 10 godina postojanja te su tim povodom u Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma dodijeljene zahvalnice osobama koje su doprinijele radu ovog kluba, napravljena je mala retrospektiva 10 godina Triatlon kluba Petrinja, kao što su dodijeljene nagrade u sklopu Pe-Na-Le (Petrinjske nasip lige).

Tomislav Miholjević, predsjednik Triatlon kluba Petrinja zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu kluba. „Deset neprekidnih godina je iza nas i u to ime vam želim zahvaliti što ste sudjelovali, što ste bili uz nas, želim zahvaliti tim entuzijastima, osnivačima Triatlon kluba Petrinja, ljudima koji su vjerovali da ovaj mali grad može imati ovako veliki klub. Klub sa velikim srcem. Tim ljudima je jedan sport bio malo, pa su krenuli sa triatlonom. Puno je ljudi prošlo kroz ovaj klub, od 7 do 77, svih uzrasta, afiniteta, neki su samo plivali, neki su samo trčali, neki vozili bicikl, a neki su sve troje radili“, kazao je uvodno Miholjević.

Dodaje kako su u ovih 10 godina postojanja svi imali zajednički cilj, a to je promoviranje Petrinje, dostojanstveno i u sportskom duhu. „Kako je nastajao naš klub, istovremeno smo radili na našoj PENAL ligi, omasovljavali smo trčanje, biciklizam i u ljetnim vremenima plivanje na našoj lijepoj Kupi. Sport je u Petrinji našim osnutkom dobio nove obrise i dimenzije, samim time za nas je postao premali. Preselili smo se u centar grada, proširili se na sva brda oko Petrinje, Hrastovačku goru i okolicu. Planova nam ne nedostaje. Konstantno sanjamo o novim idejama i pretvaramo ih u stvarnost“, ističe Miholjević te dodaje kako danas imaju 12 registriranih članova.

Posebna priznanja povodom 10 godina djelovanja kluba osvojili su Davor Pavičić, Marija Šoštarić kao i Maja Tominac. „Hvala Marku Franjiću što me uveo u ovaj sport. Drago mi je što sam upoznala ovako divne ljude i drago mi je što sam baš u Triatlon klubu Petrinja jer ne podcjenjuje ljude, podržava svoje ljude, ne ljuti se kada netko ne odradi trening i ne ljuti se što jedem špek, kobasice i majonezu“, rekla je Tominac.

Zahvalnica je uručena i Davoru Damjanoviću koji je istaknuo kako je 10 godina brzo prošlo. „2010.godine, na nagovor prijatelja Davora Pavičića smo sramežljivo počeli trčkarati. 2012.godine smo već počeli plivati, kada nisam mogao preplivati ni 50 metara. S upornim radom i vježbanjem sve se može nadoknaditi. Triatlonom se baš bavim od 2012.godine svim disciplinama. Malo sam gledao, od 2012.sam napravio biciklom, plivanjem i trčanjem oko 60 tisuća kilometara. Za bavljenje triatlonom nikada nije kasno, možete se odlučiti u 45.godini, nikada nećete zakasniti“, poručio je Damjanović.

Marko Franjić, tajnik Triatlon kluba Petrinja je istaknuo kako je 10 godina iza kluba u kojeg je uloženo dosta truda, kao i odricanja. Podsjetio je kako ove godine pripremaju treći po redu Bike´n´run u mjesecu rujnu. „Za 2020.godinu moramo najaviti još jednu novu utrku koja će biti održana u mjesecu prosincu. To će biti jedna Advent utrka, božićnog sjaja gdje ćemo se okupiti u petrinjskom Gradskom parku i čisto onako pretrčati zimskih tih nekakvih pet kilometara. Staza je još u izgradnji, razmišljamo gdje ćemo i što ćemo. Bit će to jedan kvalitetan projekt  Triatlon kluba. Što se tiče IronMan utrke ona je za sada još u ideji, ne bi htjeli dodatne informacije otkrivati dok to ne izrealiziramo“, kazao je Franjić.

Zahvalnica je uručena i Gradu Petrinji, prilikom čega je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović kazao kako se nada da će jednim zajedničkim radom doprinijeti daljnjem napretku kluba. „Ono što vam mogu reći je jedno veliko hvala. Hvala u ime cijeloga grada. Vi ste jedna mala, složna, vesela ekipa, koja živi sportski, koja 10 godina pokazuje što ustvari treba raditi u slobodno vrijeme. Mislim da ste dobar primjer svih 10 godina u kojima ste dali sebe, ali i sve ono što pokazujete za buduće generacije da treba živjeti uredno, sportski i da ste vi ti koji ste uvijek vječita inspiracija za sve generacije. Zato sam vas uvijek pratio. Kada je trebalo nešto, Grad je pomogao. Od srca vam čestitam 10 godina“, kazao je Dumbović.

U sklopu proslave 10 godina postojanja Triatlon kluba Petrinja, uručene su i nagrade u sklopu Petrinjske nasip lige.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X