Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
starobrestje15012021

(VIDEO) Ljubav je u Petrinji….KUU Staro Brestje pjesmom podržalo FA Petrinjčica i cijelu Petrinju

PETRINJA – Prijateljstvo Kulturno umjetničke udruge „Staro Brestje“ iz Sesveta i našeg Folklornog ansambla Petrinjčica traje već više od dva desetljeća, a prijatelji iz Sesveta ovoga puta odlučili su nas podržati onako kako najbolje znaju, pjesmom i tamburom. U znak podrške našim folklorašima, ali i cijeloj Petrinji, snimili su pjesmu „Ljubav je u Petrinji“, o čemu nam je više rekao predsjednik ovog društva Željko Tupek.

„Naša udruga i Folklorni ansambl Petrinjčica već 20 godina gaji prijateljstvo, mi smo potpisali između ostaloga i Povelju prijateljstva. Nemoguće je zamisliti niti jedan naš koncert ili njihov da jedni drugima ne dolazimo. Sada kada se dogodilo to što se dogodilo nažalost, normalno da mi skupljamo i dalje pomoć, ali smo smatrali da je bitno pružiti na neki način jednu moralnu podršku i pomoć, jer mi smo uvijek to činili uz pjesmu i ples. To nikada iz nas ne može izaći, to je uz nas“, otkrio nam je Tupek.

Ujedno pojašnjava tko je sve zaslužan za pjesmu „Ljubav je u Petrinji“. „Praktički ideja je potekla da je naša savjetnica Ivana Smetko napisala riječi i njezin sin Matej, oni su to uglazbili i jednostavno mi smo jednu večer odlučili se sastati u domu, odazvali su se svi naši članovi i bivši i sadašnji, čim smo rekli da se radi za Petrinju, oni su svi došli, praktički u sat vremena je nastala pjesma i izvedba, naš producent i njegov tata, jedan DJ kod nas, to su Pucko Željko i njegov sin Patrik, oni su napravili spot i to je sve bilo za naše prijatelje u Petrinji. Rekli smo, idemo jednostavno s pjesmom pokazati zajedništvo“, dodaje Tupek te smatra kako su ovime pokazali koliku ljubav osjećaju prema Petrinji.

Otkriva nam kakve su bile njihove reakcije nakon što su vidjeli razmjere štete od potresa. „Jedna riječ, užas, nezamislivo. Ta mjesta gdje smo mi sjedili, pili kavu, pjevali u Domu, nastupi, prijateljstvo, to je praktički u nekoliko sekundi se sve srušilo. Nismo mogli vjerovati, kao iz nekog filma strave i užasa. Užas, jednostavno emocije, suze na očima“, kazao nam je Tupek.

Vjeruje kako će se sve izgraditi i obnoviti, a prijateljstvo i ljubav između ova dva sastava je još snažnije. „Što se tiče pomoći, to se redovno skuplja i preko Mjesnog odbora i preko Udruge, sada i financijski da našim prijateljima pomognemo oko instrumenata, oko svega što će trebati. Znam da treba pomoć oko gradnje. Njima će trebati i ona osnovna sredstva što im je uništeno i tako dalje. Vezani smo i sve potrebe koje budete imali, što god mi možemo učiniti, tu smo i opet ćemo što prije zapjevati i zaplesati u Petrinji“, zaključio je Tupek. Na samom kraju je pozdravio sve Petrinjke i Petrinjce te im poručio da ostanu hrabri.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X