Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
tajananaslov 2

Dijagnoza: „Što smo dosad, nakon gotovo pola godine borbe protiv njega, naučili o koronavirusu?“

Već gotovo pola godine „živimo“ s koronavirusom SARS CoV-2, uzmemo li u obzir da su prvi slučajevi zaraženih službeno registrirani u Wuhanu u Kini, koncem prosinca prošle godine. (Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je 25. veljače, a Svjetska zdravstvena organizacija je 11. ožujka 2020. proglasila globalnu pandemiju ). U trenutku njegova otkrića o virusu, o njegovom „ponašanju“, malo se znalo. Danas, gotovo pola godine kasnije kada se virus proširio gotovo cijelim svijetom koji se još uvijek bori s pandemijom koju je SARS CoV-2 prouzročio (u Hrvatskoj doduše ovih dana uz sve povoljniju epidemiološku sliku i fazno popuštanje mjera koje su zbog epidemije bile uvedene), jesmo li „pametniji“, znamo li o ovom sićušnom infektivnom mikroorganizmu više nego što smo znali u početku ili nam je on i dalje enigma?

Što sve trebamo znati o COVID – 19 bolesti i što smo dosad naučili o njezinom uzročniku, u “Dijagnozi” smo pitali Tajanu Juzbašić, doktoricu medicine, specijalisticu medicinske mikrobiologije s parazitologijom iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije koja predavanjima o ovoj i različitim drugim zdravstvenim temama sudjeluje i u projektu „Godine nisu važne“ – projektu koji sa svojim partnerima provodi Udruga za razvoj lokalne zajednice „Naš život“Petrinja.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Foto: Arhiva Portala 53

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X