Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
darinkodumbovic28052020

Dumbović: „Podržavam Udrugu Zelena linija“

PETRINJA – Nakon što je prije nekoliko dana u Dvoru osnovana Udruga „Zelena linija“, udruga za promicanje društvene svijesti o zaštiti okoliša od radioaktivnog i opasnog otpada, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović podržao je navedenu Udrugu i ono što ona promiče.

„Mi smo razgovarali što za nas znači jedno područje koje ima najviše pitomog kestena u cijeloj Europi i što znači onaj dio gdje želimo zaštititi interese građana iz gospodarskog, psihološkog i možemo reći onog društvenog razloga za razvoj ekološke proizvodnje da nam radioaktivni otpad nije potreban“, kazao je Dumbović.

Još jednom je ponovio kako je država naše područje „napala“ radioaktivnim otpadom. „Mi ćemo se boriti do zadnjega. Smatramo da je država Hrvatska ovdje napala našu ovdje destinaciju od Kupe do Une sa radioaktivnim otpadom, što je za nas neprihvatljivo. To je 19 milijuna kuna investicija samo za projekte, onda si možemo misliti koje su to investicije. Nama je jednostavno žao što nas nije napala sa autocestom, sa mostovima, sa infrastrukturom, sa standardima života, nego su nas napali sa radioaktivnim otpadom“, ističe Dumbović.

Dodaje kako podržava Udrugu „Zelena linija“ u njihovom radu. „Podržavam tu Udrugu i smatram da ćemo kroz dogledno vrijeme, možda čak i sa referendumom i sa peticijom pokazati da to nije potrebno upravo na ovom području gdje imamo ogromno bogatstvo prirode, ljepote voda i svega ostaloga što razvijamo kroz civilno društvo“, zaključio je Dumbović.

Podsjetimo, Udruga „Zelena linija“, udruga za promicanje društvene svijesti o zaštiti okoliša od radioaktivnog i opasnog otpada osnovana je sa ciljem da se osigura zdrav i siguran život na području cijele Sisačko-moslavačke županije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X