Izbornik
gimgsuskrs

Kreativno povodom Uskrsa na projektu Godine su samo broj II.

SISAK – Iako su izravni socijalni odnosi reducirani, neophodno je i važno održati socijalne kontakte u drugim dostupnim oblicima. Tako su i ove godine u Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ za partnere, suradnike i sudionike projektnih aktivnosti u sklopu projekta Godine su samo broj II., koji je financiran sredstvima Grada Sisak, izrađivali prigodne blagdanske čestitke.

Voditeljica kreativnih radionica Višnja Jendričko potrudila se da se čestitke izrađuju od recikliranih materijala – raznih komadića papira i kartona koji su već ranije korišteni, te sačuvani za daljnju obradu. „Tako smo dali doprinos očuvanju okoliša i svijesti koliko nam je priroda važna i neophodna za život“, pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Tako su sačinjene uskrsne čestitke i za krajnje korisnike Programa zapošljavanja žena Zaželi, projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno (UP.02.1.1.05.0119) koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.,na kojem su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak. „Uz angažman korisnica zaposlenica našim poštovanim umirovljenicima čestitke planiramo predati do uskrsnih blagdana“, pojasnila je Poredoš Lavor.

„U ove predblagdanske dane hvalevrijedno je odricanje od nekih užitaka i zlih navika, ali bismo prije svega trebali razmišljati kako mijenjati svoje ponašanje i to osobito u odnosu na ljude, na naše bližnje – kako biti bolji i odgovorniji roditelji, nježna majka, brižan otac, partner ili partnerica s puno suosjećanja, kako svojim roditeljima dovoljno dobro zahvaliti za to što su nas podigli na noge, ne činiti probleme na poslu (tu prije svega mislim na ogovaranje i spletkarenje), kako odnos prijateljstva učini i održati iskrenim s dovoljno ljubavi, razumijevanja i prihvaćanja, a ne iz koristoljublja. To su sve pitanja na koje mi osobno možemo i trebamo dati odgovore i početi se ponašati dostojno čovjeku, a ne kao izopačenici modernog doba – kojima su važni samo osobni interesi“, zaključila je Poredoš Lavor.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X