Izbornik
hajrudinkulasicgorebozic19

Kulašić u ime Vijeća bošnjačke nacionalne manjine čestitao Dan državnosti BiH

PETRINJA – U ime Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje, Hajrudin Kulašić je uputio prigodnu čestitku svim Bošnjacima povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

„Sjećamo se 25.studenoga i 1943.godine kada je na taj dan na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu ustvari Republika Bosna i Hercegovina postala država kao jedna zbratimljena zajednica kojoj je osigurana puna ravnopravnost svih tadašnjih građana Bosne i Hercegovine unutar tadašnje Jugoslavenske Federacije. Na taj dan usvojena je rezolucija u kojoj su maknute nekadašnje granice Bosne i Hercegovine i od tada Republika Bosna i Hercegovina postaje jedna zasebna država unutar tadašnje Jugoslavije. Drago Bošnjaci i Bošnjakinje, našim venama teče Bosna i Hercegovina. Sretan vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine“, stoji u čestici Hajrudina Kulašića.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X