marko-n

Marko Badrić novi je predsjednik ZSUIS SMŽ

SISAK – U Sisku je održana Redovna izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, a Odlukom Skupštine, za mandatno razdoblje 2022.-2026. godine, izabran je Marko Badrić.

Za dopredsjednike su izabrani Božidar Antolec i Davor Ivić, a u Izvršni odbor izabrani su Josip Šimunović, Valerija Smuđ, Borislav Gutrung, Milan Matanović, Alen Pereković, Miroslav Žugaj, Miroslav Perošević i Renato Habek.

U svom obraćanju novoizabrani predsjednik je naglasio: „U mojoj viziji razvoja sporta u Sisačko-moslavačkoj županiji naglasak će biti u nekoliko razvojnih segmenata. Zajedno sa svojim timom u Izvršnom odboru želim unaprijediti rad Sportskih saveza, klubova i sportaša kroz natjecanja u seniorskoj kategoriji, te u mlađim dobnim kategorijama. Sufinanciranje kategoriziranih sportaša s ciljem njihova postizanja još kvalitetnijih rezultata. Unutar sportskih klubova poticati osnivanje sportskih  škola s ciljem podizanja masovnosti, poglavito u najeksponiranijim sportovima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Uspostaviti sinergiju između lokalnih sportskih zajednica. Poticati i dalje razvoj školskog sporta kao i razvoj sportske rekreacije. Sportska rekreacija mora imati veću ulogu u razvijanju svijesti o važnosti svakodnevnog tjelesnog vježbanja, prvenstveno odraslih i osoba starije životne dobi. Nastaviti poticati razvoj sporta kod osoba s invaliditetom i stradalnika Domovinskog rata i biti im od svrsishodne pomoći pri ostvarivanju istoga.“

Dalje je dodao: „Sportske manifestacije koje se odvijaju u  Sisačko-moslavačkoj županiji povezati uz značajne datume, te u suradnji s Turističkom zajednicom SMŽ kao i lokalnim Turističkim zajednicama brendirati našu županiju kao sportsko turističku destinaciju. Kao jedan od ciljeva moga vođenja sporta u SMŽ-u odnosi se i na stručne kadrove u sportu sa zadatkom da se napravi  baza trenera u SMŽ, te njihovo kontinuirano stručno osposobljavanje u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Sportskim učilištima.“

Također, ideja mu je uspostaviti sustav dijagnostike sportaša kroz osnivanje Dijagnostičkog centra SMŽ i izrada baze sportaša u mlađim uzrastima uz permanentno praćenje stanja njihovih sposobnosti kao jedan od preduvjeta selekcije.

„Isto tako, obnova sportskih objekata stradalih u potresu kao i rekonstrukcija postojećih objekata u suradnji s jedinicama lokalne zajednice mora biti prioritet nakon obnove obiteljskih kuća. Kontinuirano ćemo u suradnji s resornim ministarstvima tražiti mogućnosti za izgradnju novih sportskih objekata na području županije. Jedna od mojih vizija i misija je da u Termama Topusko, jednoj od najvećih prirodnih bogatstava naše županije, potaknemo osnivanje Sportskog centra SMŽ kao mjesta za pripreme sportaša ili njihovu rehabilitaciju. Ovu aktivnost, ali i sve ostale zajednički ćemo ostvariti sa Sisačko-moslavačkom županijom i njenim vodstvom na čelu sa županom Ivanom Celjakom.“ – zaključio je Marko Badrić.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X