Share on facebook
Share on twitter
petrinjčica

MNK „Petrinjčica“ ima novo čelništvo

PETRINJA – Nakon što su dosadašnji članovi čelništva Malonogometnog kluba „Petrinjčica“ izjavili kako se neće kandidirati za novi mandat održana je Redovna i izvanredna izborna sjednica Skupštine.

Na početku su jednoglasno prihvaćena Izvješća o radu i rezultatima Kluba u 2020. godini, kao i Financijsko i Nadzornog odbora, a potom se pristupilo razrješenju dosadašnjih i prihvaćanju kandidature novih čelnih ljudi.

Predsjedavajući Skupštine Kluba je predložio da se donese Odluka o razrješenju, a nakon kratke rasprave donesena je jednoglasna Odluka o razrješenju predsjednika Miodraga Čavića, zamjenika predsjednika Ante Majića, članova Izvršnog odbora Kristijana Holsingera, Antuna Kolarića i Igora Zgurića, predsjednika i članova Nadzornog odbora Ivice Miokovića, Goranke Fabijančić i Stjepana Srbića i tajnika Gorana Oreškovića. Predsjedavajući je potom zatražio od članova Skupštine prijedlog za izbor svih tijela Kluba. Dostavljena je jedna kandidacijska lista, potpisana od 10 članova Skupštine, sukladno odredbi članka 49. Statuta MNK “Petrinjčica” Petrinja, a za predsjednika je predložen Enver Morina-Edi, zamjenika predsjednika Srećko Telar, članove Izvršnog odbora Tomislav Papeš, Mijo Rimac i Saša Ružić, predsjednika i članove Nadzornog odbora Ivica Mioković, Igor Zgurić i Kristijan Holsinger i tajnika Dario Marković. Obzirom da nije bilo drugih prijedloga, pristupilo se glasovanju i za sva tijela Kluba jednoglasno su izabrani predloženi kandidati.

Također, prijedlog Plana rada i Financijskog plana za 2022. godinu (sezona 2021/2022) novi predsjedavajući predložio je Skupštini da ga izradi novi Izvršni odbor i prezentira na slijedećoj svojoj sjednici, a prijedlog je jednoglasno usvojen.

Nakon izbora predsjednik Enver Morina-Edi se zahvalio na povjerenju i najavio kako će zajedno sa svojim timom učini sve da „Petrinjčica“ i dalje pronosi ime Petrinje, a njegov zamjenik Srećko Telar je još dodao: „Nadam se da ćemo u ovim teškim uvjetima stvoriti ono maksimalno što je potrebno da se klub stabilizira i da privučemo što više mladih, što je jako bitno da se uključe u rad, u klub i da iz tih mladih onda možemo kreirati nekakvu novu politiku ili ulazak u nekakav viši stupanj natjecanja, ali za sada je najvažnije da se stabiliziramo i da krenemo prema naprijed.“

Na Skupštini je, u ime Petrinjskog sportskog saveza, bio njegov predsjednik Marko Badrić, koji je čestitao novom čelništvu na izboru, te je naglasio: „Užasno nam je teško voditi sport u gradu i toga svi moramo biti svjesni, jer Grad je u takvoj situaciji kakvoj je. Klubovi sada jednostavno spajaju kraj s krajem i nadam se da je ovo samo prijelazno razdoblje do Nove godine i mislim da ćemo u slijedeću ući puno boljom situacijom i da ćemo se jednostavno transformirati na način da imamo pravac, a to je da održimo sport u gradu. Sportovi koji su obilježili naš grad su: osim hrvanja i velikog nogometa, svakako mali nogomet koji je pronio grad Petrinju, a samim time i „Petrinjčica“, da je daleko poznat u Republici Hrvatskoj. Klub nije smio doći u ovakvu situaciju, ali na žalost ona je takva i siguran sam da će ovi dečki, koji su i prije više godina uspješno vodili ovaj klub, nastaviti uspješno voditi, a ono što bi im je savjetovao je da prvenstveno krenu s mladima, jer danas djeca u Petrinji na žalost nemaju infrastrukturu koja bi ih mogla zadovoljiti, a „Petrinjčica“ je u takvoj situaciji da nema dvoranu, odnosno ima samo igralište na Rukometnom stadionu, a kada krene loše vrijeme tada više neće imati ni to. Na žalost nova dvorana neće biti gotova do Nove godine, a kada će profunkcionirati to ćemo vidjeti, ona uz Srednju školu je uništena, tako da ćemo i tu imati veliki problem što se tiče financija, ali ne treba klonuti.“

  • foto00001
  • foto00002
  • foto00003
  • foto00004
  • foto00005
  • foto00006
  • foto00007
  • foto00008
  • foto00009

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X