20191221_111010PTSP

Održano predavanje na temu „Posttraumatski stres i zdravlje“

PETRINJA – U Petrinjskoj kući zdravlja održano je predavanje na temu „Posttraumatski stres i zdravlje“ koje je održao prof. Armin Hadžić.

Zašto je ovo predavanje organizirano otkrila nam je Predsjednica Udruge udovica HRVI RH – veterana i branitelja grada Petrinje Zlata Katalenić:

„Za psihosocijalnu pomoć našim udovicama i svim braniteljima, a i građanima Petrinje. Kako je PTSP aktualan, a zdravlje u pitanju odlučili smo to napraviti u svom projektu kako bi što više ljudi bilo zdravo, da se znaju brinuti sami o sebi i da pomognemo u tim situacijama.“

O PTSP-u se u društvu često priča, a prof.Hadžić ističe kako je tema PTSP-a uvijek aktualna:

„Danas sam iz pozicije psihologa namijenio jedan presjek da vidimo kako se posttraumatski stres odnosi na naše zdravlje putem djelovanja na živčani sustav, hormona. Također tu je spomenuto i kako se na zdravlje odnosi dugogodišnji stres. Kako se sve članice jedan dugi niz godina nose s problemima psihosocijalne prilagodbe i zdravlja, tu je pitanje na koji način iz tih iskustva možemo učiti i okrenuti ta iskustva u posttraumatski rast i razvoj.“

Hadžić je na kraju pozvao članice udruge da podijele svoje iskustvo s drugima kako bi svi zajedno mogli učiti i potaknuti proces posttraumatskog rasta.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X