Izbornik
medicinskagimnastika

Počinju radionice medicinske gimnastike Udruge Bravo i Hrvatskog doma

PETRINJA – U suradnji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja i Udruge Bravo – za zaštitu zdravlja, prevenciju bolesti i tjelesnu aktivnost, od 19.travnja organiziraju radionice medicinske gimnastike i to pod vodstvom stručnih suradnika i članova Udruge. Kako nam otkriva Jasminka Bušić, predsjednica Udruge Bravo, postoje već četiri godine, a od samog početka svog djelovanja stavili su naglasak na prevenciju i edukaciju u smislu promicanja zdravog načina života.

„Drago nam je da nas je Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja pozvalo i prepoznalo našu kvalitetu u smislu da pripomognemo na jedan edukativan i na jedan sasvim drugačiji način, da promoviramo kako Udrugu, tako i zdravo življenje u našem gradu“, rekla nam je uvodno Bušić koja nam uvodno otkriva koja je razlika između medicinske gimnastike i gimnastike.

„Razlika je u tome što je medicinska gimnastika vođena samom strukom. Na našim radionicama će polaznici učiti kako izolirati i aktivirati određenu skupinu mišića, raditi na dobrobiti i stabilnosti jednog dijela tijela da bi se dobila mobilnost drugog dijela tijela“, dodaje Bušić te ističe kako će radionice biti vođene od strane stručnog tima, fizioterapeuta i medicinskih sestara koji su profesionalni u svojoj struci.

„Kome su namijenjene vježbe? Svima koji se žele osjećati bolje, svima koji žele učiniti nešto za sebe u smislu prevenirati neke druge bolesti lokomotornog sustava ili ublažiti iste bolesti. Mi smo stavili da su radionica za 50+ godina, no mogu sudjelovati svi koji žele učiniti nešto za sebe, za svoje tijelo, ali istovremeno i za svoj duh“, rekla nam je Bušić.

„Radionice će se održavati dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom i to smo gledali da nekako budemo u suradnji s našim rukometašima. Dobili smo termine, 16:45 utorkom i četvrtkom do 17:45, sat vremena bit će veselo, vedro i uz budno oko stručnog tima. Radit ćemo stručno vođene vježbe, radit ćemo u duhu nečega što će nas stvarno motivirati i nešto što možemo raditi kroz cijeli život da bi ostali zdravi“, kazala nam je Bušić.

Svi zainteresirani za radionice mogu se prijaviti svakim radnim danom od 9 do 14 sati na broj telefona 815-205, a radionice i vježbe će biti održavane u balon dvorani na Gradskom rukometnom stadionu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X