potresuniverzalna

Prilično jak potres zabilježen kod Petrinje

Novi prilično jak potres zabilježen je na našem području. Prema podacima Seizmološke službe, potres jačine 4,2 po Richteru zatresao je naše područje u 1 sat i 58 minuta. Intenzitet u epicentru iznosio je V-VI stupnjeva EMS. Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba.

Prema podacima Europskog mediteranskog seizmološkog centra, jačina potresa iznosila je 4,7 po Richteru. Potres se prema njihovim podacima dogodio na dubini od 10 kilometara, a epicentar mu je bio na području Petrinje.

Ni 30 minuta nakon ovog jakog potresa, tlo je nastavilo podrhtavati te je zabilježen još jedan potres jačine 2,6 po Richteru, objavio je EMSC.

Prema podacima naše Seizmološke službe, magnituda potresa koji se dogodio u 2 sata i 27 minuta iznosila je 2.8 po Richteru, te je epicentar također bio kod Petrinje. Intenzitet u epicentru iznosio je III-IV stupnja EMS ljestvice.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X