Share on facebook
Share on twitter
policijastopnaslov

Tijekom ožujka se dogodilo sedam prometnih nesreća, u travnju policija pojačano nadzire brzinu

PETRINJA – Tijekom mjeseca ožujka ove godine, na petrinjskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, što je u odnosu na isti mjesec lani, smanjenje broja prometnih nesreća za 22 posto, jer se prošle godine u ožujku dogodilo devet prometnih nesreća. Svaka od navedenih sedam prometnih nesreća dogodila se na drugom mjestu.

Od navedenih sedam prometnih nesreća, dvije prometne nesreće su bile za ozlijeđenim osobama, dok je pet prometnih nesreća bilo s materijalnom štetom. Kao niti prošle, tako niti ove godine u mjesecu ožujku, nije bilo smrtno stradalih osoba. U navedenim prometnim nesrećama, tri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede.

Policija je na našim prometnicama tijekom ožujka poduzela 115 preventivno represivnih mjera, što je u odnosu na isti mjesec lani, smanjenje za gotovo 31 posto. Najugroženiji dan je bio četvrtak kada su se dogodile tri prometne nesreće, dok je najugroženije vrijeme bilo od 16 do 18 sati kada su se dogodile dvije prometne nesreće.

Po vrstama prometnih nesreća, najviše ih je bilo kao bočni sudar u slijedu, dok je po okolnostima, najviše prometnih nesreća bilo zbog brzine neprilagođene uvjetima vožnje.

Policija za mjesec travanj ove godine najavljuje pet preventivno represivnih akcija. Tako će sa subote na nedjelju, 10./11.travnja od 21 do 1 sat provoditi kontrolu alkoholiziranosti sudionika u prometu kao što će kontrolirati brzinu. U četvrtak 15.travnja od 13 do 17 sati policija će kontrolirati vozače bicikala, dok će u srijedu 21.travnja provesti 24-satnu akciju kontrole brzine. Akciju kontrole brzine policija će imati i u petak 23.travnja od 15 do 19 sati, a još jedna 24-satna akcija bit će održana u srijedu 28.travnja kada će policija kontrolirati korištenje mobitela prilikom vožnje. Pojačano od 19.do 25.travnja policija će na našim prometnicama pojačano kontrolirati brzinu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X