vin-mla

U derbiju kola Vinogradar bolji od Mladosti

MLADINA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 9. kolu Treće hrvatske nogometne lige – Središte, gostovali su kod momčadi Vinogradara u Mladini od koje su poraženi 4:1.

Domaći su (ne)planirano došli do početnog vodstva već u 6. minuti nakon velike greške vratara Jurgana koji na rubu kaznenog prostora nije uspio ukrotiti loptu vraćenu od Bezića što je s(p)retno iskoristio Prijić, zaobišao ga i naciljao praznu mrežu. Ubrzo zatim, u 12. minuti, došlo je i do povećanja prednosti kada je Čakarić izveo slobodni udarac s lijeve strane, s 20 metara, i ubacio loptu u sredinu kaznenog prostora odakle ju je Ivkovčić skrenuo u mrežu. Petrinjci su uzvratili u 32. minuti u brzoj akciji u kojoj su u konačnici dupli pas odigrali Abramović i Filipović nakon čijeg se udarca lopta od vratnice odbila izvan igrališta. Dvije minute kasnije uslijedila je još jedna gostujuća kontra kada je Lovrić pokušao udarcem iz daljine, ali lopta je prohujala izvan okvira.

Na početku drugog dijela, u 48. minuti, domaći su povećali prednost u akciji koju je po lijevoj strani poveo Povrženić i ubacio loptu na suprotnu gdje ju je dočekao Štulec i vratio pred vrata gdje se našao Prijić i glavom naciljao gornji lijevi kut vratara Jurgana. U 50. minuti za Petrinjce je još jednom pokušao Filipović udarcem s 18 metara, ali domaći vratar Bašić je izbacio loptu iz svog gornjeg lijevog kuta, a onda je u 56. minuti Povrženić ponovo bio u prilici ubaciti loptu s lijeve strane koja je u trku pogodila Špišića u ruku što je sudac Komesar ocijenio najstrožom kaznom koju je uspješno realizirao Prijić za visokih 4:0. Nakon toga, u 63. i 64. minuti, uslijedile su dvije prilike Filipovića kada je najprije dobro pucao s 18 metara, a vratar Bašić izbacio loptu ispod vratnice, te kada je nakon udarca iz kuta odbijenu loptu zahvatio škaricama, međutim i ovom prilikom Bašić ju je izbacio iz svog lijevog kuta. Blizu pogotku Petrinjci su bili i u 69. minuti kada je u sredini kaznenog prostora Radošević pucao iz okreta, a lopta je liznula gornju vratnicu i završila izvan igrališta. Ipak, u 81. minuti i gosti su poentirali kada se Filipović izborio za loptu na rubnoj crti i uposlio Špišića koji ju je pospremio u mrežu. U samom finišu, u 88. minuti, Povrženić je za domaće dobro izveo slobodni udarac s 18 metara, a vratar Jurgan loptu odbio, dok je u 90. minuti Prijić pokušao i s ruba kaznenog prostora, međutim lopta je prohujala tik uz vratnicu. Na kraju i Filipović se za goste odlučio na udarac s 20 metara, ali lopta je završila u naručju vratara Bašića.

Ostali rezultati su:

VRAPČE – VRBOVEC 0:3

ZAGOREC – KURILOVEC 1:1

MAKSIMIR – LUČKO 1:1

JARUN – DUGO SELO 1:1

TRNJE – GAJ MAČE 0:1

BISTRA – PONIKVE 3:0

ŠPANKO – HAŠK 0:1

Trenutni poredak je: 1. VINOGRADAR 22, 2. MAKSIMIR 17, 3. KURILOVEC 16, 4. JARUN 15, 5. ZAGOREC 14, 6. MLADOST 14, 7. VRAPČE 13, 8. BISTRA 11, 9. GAJ MAČE 11, 10. HAŠK 11, 11. DUGO SELO 9, 12. PONIKVE 9, 13. VRBOVEC 9, 14. LUČKO 9, 15. TRNJE 7, 16. ŠPANSKO 6 bodova.

U idućem, 10. kolu, 26. listopada, od 15 sati, nogometaši petrinjske Mladosti ugostit će momčad zagrebačkog HAŠK-a.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X