Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dvpetrinjcicaarhiva

U petrinjske vrtiće ovoga tjedna vratilo se 49 mališana, upisi od lipnja

PETRINJA – U sklopu treće faze popuštanja epidemioloških mjera, omogućen je povratak vrtićkih mališana u vrtiće diljem Hrvatske. Kako nam je potvrdila Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica,  u svoje vrtićke grupe ovoga tjedna vratilo se 49 djece koji su bili podijeljeni u osam grupa u tri vrtićka objekta.

U Dječjem vrtiću Petrinjčica inače imamo 18 odgojno-obrazovnih skupina raspoređenih u četiri objekta u gradu, a prema posljednjim podacima, upisano je gotovo 400 vrtićkih mališana. Vidović dodaje kako su vrata Vrtića ponovno otvorili sukladno Provedbenom planu otvaranja vrtića koji je izrađen sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Na našoj web stranici stavili smo protokol postupanja u vremenskom razdoblju od 14 dana, a svima koji su poslali djecu u naš Vrtić, te protokole su dobili i elektronskim putem. Protokoli su napisani na temelju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite za Ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, te preporukama našeg resornog Ministarstva. Za predškolsku i ostalu djecu, svakodnevno dajemo aktivnosti na našoj web stranici kako bi roditeljima olakšali boravak s djecom kod kuće“, dodaje Vidović.

Prema navedenim preporukama, broj djece ograničen je na devet po skupini, roditelji su prilikom prvog dovođenja djeteta u vrtić morali donijeti popunjenu i potpisanu izjavu roditelja, kojom se roditelji obvezuju da zadovoljavaju temeljne uvjete za boravak djeteta u vrtiću.

Prema preporukama, roditelji imaju obvezu mjerenja tjelesne temperature djetetu prije dolaska u vrtić, a u slučaju bilo kakvih simptoma bolesti, sumnje u kontakt sa zaraženim osobama ili sumnje u zarazu kod djeteta ili roditelja, roditelji ne smiju dovoditi dijete u vrtić, nego se javljaju telefonski ravnatelju i izabranom pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. U slučaju da dijete razvije simptome tijekom boravka u ustanovi, odmah se obavještava roditelj koji u najkraćem roku mora doći po dijete.Roditeljima je također preporučeno da ne ulaze u Vrtić, već moraju pričekati dežurnu odgajateljicu koja će primiti dijete.

Na pitanje kada će krenuti upisi u novu pedagošku godinu 2020./2021., kao i u program Male škole, Vidović je odgovorila kako roditelji upise mogu očekivati tijekom mjeseca lipnja. „Odluku o upisu objavit ćemo na web stranici Vrtića, kao i u programu Petrinjskog radija te na Portalu 53. Upisi će biti elektronskim putem i putem klasične pošte, a o svim detaljima uskoro ćemo izvijestiti sve roditelje“, zaključila je Vidović.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X