dmzamalukućunaslov 1

Uz pomoć dm-a Mala kuća dobila novu, sigurniju ogradu

PETRINJA – Nakon razornog potresa koji je u prosincu prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, tvrtka dm odlučila je 25. obljetnicu svog poslovanja u Hrvatskoj posvetiti obnovi i razvoju potresom pogođenih područja. Putem natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak koji je bio otvoren od 1. veljače do 15. ožujka ove godine, odabrana su 32 prijavljena projekta čiju će realizaciju dm kroz razne oblike podrške (financijska ulaganja, donaciju dm proizvoda, mjesto na policama dm-a ili angažmanom svojih djelatnika) podržati s više 4 milijuna kuna. Radi se o projektima na području Siska, Petrinje, Gline, Komareva, Gore, Vrginmosta, Topuskog, Majskih Poljana, Hrvatske Kostajnice i Sunje – 12 društveno korisnih projekata koji obuhvaćaju sanaciju šteta od potresa, izgradnju dječjih igrališta te opremanje vrtića i knjižnica, 8 projekata usmjerenih na kulturni, sportski i obrazovni razvoj SMŽ, 5 projekata fokusiranih na održivost i zaštitu okoliša te 7 projekata kojima se potiče razvoj poduzetništva (u sklopu čega će dm u svoju ponudu uvrstiti i proizvode odabranih OPG-ova s područja Sisačko-moslavačke županije).

Među 32 odabrana projekta koje je dm odlučio podržati je i nova ograda Male kuće u Petrinji, inače jedinog prostora Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije koji je uspio „preživjeti“ potres. I dok je objekt Male kuće prošao s manjim oštećenjima, betonska ograda ispred objekta nije bila te sreće.

Iz arhive UOSI SMŽ

Svako novo podrhtavanje tla pratilo se sa strepnjom i pitanjem – hoće li se ograda urušiti i nekoga ozlijediti? Zahvaljujući donaciji dm-a od 151.250,00 kuna ispred Male kuće „niknula“ je nova, kvalitetno napravljena i najvažnije od svega, sigurnija metalna ograda.

Predstavnice dm-a koje su ove srijede posjetile Malu kuću u Petrinji izrazile su zadovoljstvo što je donacija njihove tvrtke na ovaj način pomogla Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

„Pokušali smo pokazati koliko brinemo o našim sugrađanima kojima je potres zauvijek promijenio njihove živote i raspisali smo taj natječaj i zaista veselimo se što možemo Sisačko-moslavačkoj županiji pomoći i doprinijeti da se ubrzo vratimo u nekakav normalan život koji smo imali prije. Drago nam je da se Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije prijavila na naš natječaj „Jedni za druge zajedno“ i veselimo se što smo ovom donacijom mogli pomoći da im ovaj prostor u kojem borave osiguramo da bude ugodniji i uljepšan izvana ovom ogradom koju smo donirali. Želimo da se korisnici i svi ostali unutar ovog prostora dobro osjećaju, da se zajedno druže i pohvaljujemo tu inicijativu. Nadamo se da ćemo u skoro vrijeme opet surađivati. Sa svoje strane dm uvijek društveno odgovornim ponašanjem pomaže svoje građane i nadamo se i veselimo nekoj novoj suradnji“, rekla je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

U ime Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, na ovoj donaciji, ali prethodnoj i višegodišnjoj uspješnoj suradnji, dm-u je zahvalila Aleksandra Milković, izvršna direktorica UOSI SMŽ:

„Sa dm-om Hrvatska veže nas jedno višegodišnje prijateljstvo i dugogodišnja suradnja. Bili su i jedan od značajnijih donatora našeg prostora Sobe čuda u Sisku, tako da evo drago nam je što su prepoznali našu Udrugu kao udrugu od povjerenja, kao Udrugu koja radi na društvenim promjenama u našoj županiji. Svi koji su nekad posjetili Malu kuću u Petrinji sjećaju se lijepo oslikane betonske ograde koju su pri jednoj volonterskoj akciji oslikali strani volonteri koji su boravili u Petrinji. Nažalost, ta betonska ograda je stradala u potresu i bila je ugroza za djecu koja dolaze u Malu kuću na terapije.”

Iz arhive UOSI SMŽ

Zahvaljujući našem projektno-administrativnom timu i našoj Ivani koja je napisala projekt, dobili smo sredstva za jednu lijepu, novu ogradu koja sada krasi okolicu Male kuće. Ona omogućuje sigurniji boravak djece s teškoćama u razvoju – u slobodnim terminima kad čekaju svoje terapije, sada se mogu neometano igrati u igralištu koje za njih imamo prilagođeno u dvorištu Male kuće, obzirom da su ih, dok nije bilo ograde, roditelji morali na svoju odgovornost puštati da se igraju u ovako nesigurnim uvjetima. Možemo zaključiti da smo sada, s ovom ogradom, završili s uređenjem naše Male kuće i da je ovo sada prostor koji može zadovoljiti sve potrebe djece s teškoćama koja dolaze ovdje na terapije”.

Trenutno ih je više od 90 i pružamo više od 180 usluga tjedno. Drago nam je da smo uz pomoć dm-a uspjeli urediti i ogradu i drago nam je da, dok se još uglavnom po centru grada ruši, mi evo radimo i gradimo“, kazala je u zahvali Aleksandra Milković.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X