Izbornik
gv34vlastavuglec

Vijećnici u nekoliko odluka usvojili izmjene urbanističkih planova i prostornog plana

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali o prijedlogu Odluke o izradi sedmih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Petrinje. Vlasta Vuglec, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine je istaknula kako su dobili odgovorno od nadležnih da za ove sedme izmjene moraju provesti postupak ocjena o potrebi procjena utjecaja na okoliš.

„Taksativno navodimo čime ćemo se baviti kroz ove sedme izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Petrinje, pa je sve tu navedeno, od planiranja određivanja uvjeta za gradnju gradskog bazena, planiranja uvjeta i proširenja skijališta i sanjkališta i ostaloga. Nakon što izrađivač prostornog plana, nakon što on napravi nacrt prijedloga, nakon što gradonačelnik utvrdi nacrt prijedloga, isti će ići na javnu raspravu i javno izlaganje. U tom postupku ćemo o svemu ovome detaljnije raspravljati, nakon što provedemo ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš i utjecaj na ekološku mrežu, to su stvari koje moramo paralelno raditi“, rekla je Vuglec te dodaje kako se ništa izvan ovih izmjena neće moći raditi.

Navedeni prijedlog Odluke je usvojen jednoglasno, kao što je jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o izradi šestih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Petrinje. „Također smo i ovdje dobili odgovor Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Sisačko-moslavačke županije koji je rekao da se mora provesti ocjena o potrebi utjecaja na okoliš za GUP. U članku 4.navedene Odluke smo naveli s čime ćemo se baviti kroz ove izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana“, rekla je Vuglec.

Na samom kraju, vijećnici su raspravljali i o prijedlogu Odluke o izradi prvih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Slatina“. „Tu je odgovor Županije bio da ne treba provoditi postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš jer je navedeni UPU sastavni dio UPA i prostornog plana. U ovoj odluci u članku 4, također govorimo što će biti namjena ovih izmjena, ovdje skrećem pažnju na članak 11., izvor financiranja za izradu ovih prvih izmjena i dopuna UPU Slatina osiguravaju se iz Proračuna Grada i iz ostalih izvora. Ovo je inicijativa privatne osobe, koja je u svom pismu namjere izrekla da će do 50 posto sufinancirati ove prve izmjene Urbanističkog plana Slatina“, pojasnila je Vuglec. Bez rasprave, vijećnici su i ovaj prijedlog usvojili jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X