Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20210225_085857gg

Glavu gore! Snimljena nova pjesma o Petrinji

PETRINJA – Ubrzo nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju nastalo je nekoliko pjesama koje tematiziraju Banovinu i stradanje našeg kraja. Prije nekoliko dana snimljena je pjesma „Glavu Gore“ u izvedbi Petrinja Band Aida. Posebnost projekta je činjenica da se radi o pjesmi za koju su zaslužne isključivo domaće snage. Više o projektu rekao nam je jedan od autora Bojan Šeperac:

„Petrinja band aid je nastao isključivo inicijativom domaćih ljudi, znači dijelom, ne svih. Žao mi je što nismo mogli u nju uvrstiti sve glazbenike. Slogan je ‘Od Petrinjaca za Petrinjce’.“

Na pitanje o tome kako je nastala sama pjesma od teksta do glazbe, Šeperac kaže da je nastala spontano:

„Jedno večer sam nakon šetnje sjeo. Kad sam vidio kako se ljudi u gradu pate i pokušavaju spasiti svoje kuće i sve i vidim da i oni i ja već posustajemo. Sama pjesma je nastala kao podstrijek, kao motivacija da idemo dalje, da ne smijemo dopustiti da nas ovo raseli i potrese. Ako je potres srušio kuće, ne može srušiti pjesmu.

U izradi pjesme sudjelovali su Bojan Šeperac, Saša Pavlović, Zoran Peškir i  Ivan Radošević koji su složili aranžman.

Potom je uslijedilo snimanje bas gitare Ive Sankovića i vokala, a to su Marija Alapić, Goran Brebrić, Matija Jurčević, Ines Kosturin, Vesna Brebrić, Ivona Šeperac, Antonija Kihalić, Igor Pavleković, Dario Bursać, Ivan Radošević, Elvin Kalfić, Dora Lovreković, Laura Sučec i Hrvoje Sekulić.

Na bubnjevima su pridonijeli Dean Jadanić i Darijo Skener te polaznici Glazbene škole Frana Lhotke. Miksanje pjesme se odvijalo u Red studiu u Zagrebu.

Video spot za pjesmu, nadaju se, izlazi početkom ožujka, a na spotu radili su Petrinjci Ivan Koren i Benjamin Knajs.

Ovih dana se snimao i spot za pjesmu koji će biti predstavljen javnosti početkom ožujka.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X