Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
gv39begic

Grad smanjuje broj upravnih odjela sa devet na novih šest

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća, vijećnici su između ostaloga raspravljali o prijedlogu Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Petrinje o čemu je više rekao Ivan Begić, pročelnik Stručne službe Grada.

„U suštini radi se o prijedlogu odluke koja predviđa smanjenje broja Upravnih odjela s postojećih devet na šest. Ovaj prijedlog Odluke je prošao i javno savjetovanje sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, također prošao je savjetovanje sa Sindikatom. Sindikat nije imao primjedbe“, rekao je Begić.

Prema prijedlogu navedene Odluke od sada će postojati Upravni odjel za lokalnu samoupravu i opće poslove, Upravni odjel za financije i nabavu, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Upravni odjel za gospodarstvo poljoprivredu, razvoj i imovinu te Upravni odjel za komunalne djelatnosti.

Vijećnica Magdalena Komes je pohvalila smanjenje broja upravnih odjela te postavila pitanje za koliko se očekuje smanjenje troškova poslovanja. „Spomenuli ste smanjenje troškova, manji je broj pročelnika i postići će se određena ušteda na njihovim plaćama. Međutim, ono što je realno očekivati, ova Odluka po prijedlogu stupa na snagu 1.siječnja 2021.godine nakon čega smo obvezni po Zakonu donesti novi Pravilnik o unutarnjem redu, odnosno novu sistematizaciju sukladno ustrojstvu jer se određeni poslovi spajaju. U tom razdoblju u dva mjeseca će se sagledati da li postoji mogućnost spajanja određenih radnih mjesta“, rekao je Begić.

Vijećnica Svjetlana Lazić je postavila pitanje trebaju li se sada raspisivati novi natječaji za pročelnike novih Upravnih odjela, na što je Begić rekao kako će gradonačelnik imenovati privremene pročelnike novih Upravnih odjela, do donošenja novog Pravilnika o unutarnjem redu temeljem kojeg će se odrediti radna mjesta po novom ustrojstvu i sukladno tome raspisati natječaji za pročelnike.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je prokomentirao navedenu Odluku. „Ovo je čisto političko pitanje na kojem smo mi imali jednu zajedničku višestranačku širu raspravu u kojoj sam tražio da svi klubovi dođu u grad u našu Veliku vijećnicu i da pokušamo naći neku zlatnu sredinu. Manje-više svi su bili za pet šest odjela, a ovo je sada bilo sve stvar samo tehnike kako ćemo preraspodijeliti unutar potreba odjela i tko će kada u koju kućicu kod preuzimanja odgovornosti“, rekao je Dumbović.

Navedeni prijedlog Odluke je prihvaćen sa 13 glasova za i pet suzdržanih. Time od 1.siječnja iduće godine u ustrojstvu Grada više neće postojati Stručna služba Grada, Upravni odjel za EU fondove i Ured gradonačelnika.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X