Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
autocestanaslov

Izabran izvođač radova za izgradnju autoceste do Siska

Nadzorni odbor Hrvatskih autocesta  dao je prethodnu suglasnost te je Uprava donijela odluku o odabiru izvođača za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb – Sisak.

Od 9 zaprimljenih ponuda u postupku pregleda i ocjene odabrana je  ekonomski najpovoljnija ponuda Zajednice ponuditelja: COLAS Hrvatska d.d. i GEOTEHNIKA d.o.o., s cijenom ponude bez PDV u iznosu 281.337.985,88  kn.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova je 24 mjeseca. Hrvatske autoceste osigurale  su u cijelosti sredstava za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja.

Početkom godine, Vlada Republike Hrvatske je  4. veljače 2021. godine usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik –Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

Hrvatske autoceste su Zaključkom Vlade RH bile zadužene pokrenuti otvoreni postupak javne nabave radova izgradnje autoceste procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, iz sredstava predviđenih Financijskim planom HAC-a. Slijedom toga je provedeno propisano prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, a obavijest o nadmetanju objavljena je 3. ožujka 2021.

Uz sve napore i osigurana sredstva, postupak javnog nadmetanja značajno su usporile uložene žalbe.  Do javnog otvaranja ponuda 4 puta bile su uložene žalbe na izmjene dokumentacije o nabavi, od kojih je DKOM prvu manjim dijelom prihvatio, a ostale 3 odbacivao.  Nakon javnog otvaranja ponuda uložena je i 5. žalba, na postupak javnog otvaranja, koju je DKOM također odbacio.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X