Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vrtic01072020

Obavljen tehnički pregled Dječjeg vrtića u Češkom selu

PETRINJA – U sklopu projekta „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“, koji je dio Intervencijskog plana, planirana je gradnja Dječjeg vrtića u Češkom selu, o čemu je više rekao Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata Grada Petrinje.

„Ukupna vrijednost investicije ovog objekta iznosi oko 7,2 milijuna kuna, a radovi su trajali od 16.srpnja prošle godine do 16.lipnja ove godine i odmah smo nakon toga počeli pripremati potrebnu dokumentaciju za ishođenje potrebne dozvole. Jučer smo imali tehnički pregled koji je uspješno obavljen bez ikakvih primjedbi. Također bi se htio zahvaliti građanima koji žive u neposrednoj blizini vrtića na razumijevanju i što nisu stvarali probleme tijekom izvođenja radova. Svakako se želim zahvaliti glavnom izvođaču tvrtki Elektro centar Petek, našem stručnom nadzoru Sora Ing iz Siska te projektantskom nadzoru Arhitekturi Vujić iz Petrinje. Također bih naglasio da smo sklopili ugovor za opremanje budućeg Dječjeg vrtića u iznosu od 800 tisuća kuna“, podsjetio je Žilić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović je istaknula kako je sretna što je projekt izgradnje ovog Dječjeg vrtića u Češkom selu na samom kraju. „Za nas to znači jako puno jer uz suradnju sa Gradom Petrinjom kao našim osnivačem, koji je prepoznao potrebe za proširenjem naših smještajnih kapaciteta, pod vodstvom gradonačelnika Darinka Dumbovića, uspješno smo i proveli ovaj projekt. Sada nam ostaje opremanje samog projekta, kao i ishođenje minimalnih tehničkih uvjeta od strane Državne uprave. Mogu reći da su to slatke brige, jer nadamo se da će uskoro ovu tišinu zamijeniti dječja igra i dječja pjesma. Veselimo se tome. Očekujemo da ove godine svi koji su podnijeli zahtjeve za upis, a zadovoljili uvjete natječaja, bit će upisani i bit će korisnici naših usluga. Ono što mogu reći, strašno sam zahvalna i Gradu Petrinji kao našem osnivaču i našem gradonačelniku Darinku Dumboviću, obzirom da plan kojeg smo imali, strategijski plan koji je pokrenut prije pet godina prema Dječjem vrtiću, uspješno se završava“, rekla je Vidović.

Podsjeća kako su energetski obnovljeni objekti Izvor i Slap, kao što je u tim objektima obavljena rekonstrukcija i obnova dječjih igrališta. Također, obavljena je i rekonstrukcija unutarnjeg prostora objekta Kapljica, a početkom ove godine Grad je otkupio nekadašnji Mali princ za potrebe Dječjeg vrtića Petrinjčica. Dodaje kako je Grad tako u proteklih pet godina u Dječji vrtić Petrinjčica uložio više od 16 milijuna kuna, čime samo dokazuje kako je Gradu stalo do predškolskog odgoja, te da sve to dokazuje kako smo Grad prijatelj djece.

U obilazak budućeg Dječjeg vrtića u Češkom selu došao je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. „Rekao bih prije svega da ovakav intenzivni napor u zadnjih nekoliko godina, pokazuje da Grad Petrinja i gradonačelnik Darinko Dumbović su u apsolutni prioritet stavili djecu, to je neupitno“, kazao je između ostaloga Čačić.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović također je izrazio zadovoljstvo što su i ovaj projekt priveli kraju. „Danas mogu reći samo hvala svima koji su bili u ovom projektu, voditeljici projekta, voditelju projekta, svim izvođačima, nadzorima, struci koji su odradili ovaj posao, ravnateljici koja je također uvijek gurala te projekte. 20 milijuna kuna smo uložili za našu djecu u Petrinji u zadnje četiri godine, to je jedan formular kojeg smo trebali ispuniti, taj formular je Grad prijatelj djece, kada smo postali Grad prijatelj djece, to nije bilo samo mrtvo slovo na papiru, nego živi život za našu djecu“, kazao je Dumbović.

Na samom kraju, Žilić je podsjetio kako su u sklopu ovog projekta „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ već završili radove na Dječjem igralištu na Slatini, okončani su radovi na Sportsko-rekreacijskom objektu, odnosno svlačionicama sa pratećim sadržajem u Češkom selu, a sada je preostala izgradnja buduće školsko-sportske dvorane, čiji radovi, ističe Žilić, napreduju prema planu.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X