Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vrtic01072020

Od pet vrtićkih objekata, tri su sigurna, dva imaju žutu naljepnicu

PETRINJA – Od sveukupno pet objekata Dječjeg vrtića Petrinjčica koji su raspoređeni po cijelome gradu, zelenu naljepnicu su dobila tri objekta, potvrdila nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović.

„Mogu reći da je naš centralni objekt u Ulici Milana Dujnića dobio zelenu oznaku, sve je u redu. Jučer i danas se tamo okupljaju naši djelatnici, spremili smo tamo već neke prve donacije. To će nam inače biti naš vrtićki stožer gdje ćemo mi odgajatelji i sav stručni kadar te tehničko osoblje, složiti mini stožer, stupit ćemo u kontakt s našim roditeljima kako bi vidjeli gdje su naša djeca, kome treba pomoći i da im izađemo u susret. Drugi naš objekt u Češkom selu je također dobio zelenu oznaku, tako da tu nema nikakvih oštećenja, a takav nam je objekt i na Sajmištu“, pojasnila je Vidović.

Druga dva objekta dobila su žutu naljepnicu. „Što se tiče vrtića u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, to je takozvani IBM, objekt Slap kod pekare Edi, sam objekt je dobio žutu oznaku, ali je označen i crveno jer sam prilaz tom objektu je vrlo opasan, sve okolne zgrade su u ruševnom stanju i tamo je sve neupotrebljivo dok se sve ne raščisti. Objekt u Hanžekovoj ulici je također dobio žutu oznaku i potrebne su hitne intervencije. Mi smo danas pod vodstvom našeg zamjenika gradonačelnika Branimira Bešlića i HGSS-a uspjeli izvući svu potrebnu dokumentaciju za daljnja djelovanja, dokumentaciju iz računovodstva i tajništva kako bi sve mogli pokrenuti na drugoj lokaciji. Znači, tri objekta će biti spremna za rad onoga trenutka kada budu i roditelji koji su pod radnom obvezom. Ja ne vjerujem da će to sve krenuti prije sedam do deset dana. Treba prvo sačekati da se tlo smiri, da se djeca malo smire i onda ćemo vidjeti kako dalje“, dodaje Vidović.

Ističe kako je teško sada reći koliko će se vrtićkih mališana vratiti u vrtić. „Mi smo već u suradnji i komunikaciji s Društvom Naša djeca, s Udrugom Rastimo zajedno i Dječjim vrtićem Čakovec da razradimo određene psihološke radionice koje ćemo provoditi prvenstveno s našim odgajateljima, jer morate shvatiti da i naše odgajateljice prolaze stres. Pružit ćemo psihološku podršku i našim roditeljima, a onda kroz različite radionice i samo djelovanje i našoj djeci“, kazala nam je Vidović.

Ističe kako pomoć stiže sa svih strana. „Grad Pag je već uplatio znatan financijski iznos, vrtići skupljaju pomoć, rekla sam im svima da pričekaju kroz tjedan do dva dok ne stupimo u kontakt s roditeljima. Ja ne znam što reći, toliko ljudi, toliko pomoći, toliko otvorenog srca. Ovo je stvarno tragedija koja je ujedinila cijelu Hrvatsku. Mi smo ti koji ćemo ostati dalje ovdje živjeti, moramo se složiti svi na hrpu, pomoći jedni drugima za bolju budućnost i više snage nam daje spoznaja da imamo još nekoga sa strane koji misle na nas i koji će nam pomoći u svakom trenutku“, rekla je Vidović.

Na samom kraju je uputila poruku svim vrtićancima te njihovim roditeljima. „Ja im se dajem na raspolaganju 24 sata. Mi smo svim roditeljima uputili e-mail podrške i broj telefona naše vrtićke psihologinje. Kada odgojitelji budu stupili s njima u kontakt, neka se ne ustručavaju, mi smo tu za njih, mi smo tu za našu djecu i učinit ćemo sve za boljitak i djece i roditelja, jer u svakom trenutku, što god bude trebalo, samo neka zovu. Mi smo tu jedni za druge i nema nam druge. Mislimo na njih, nadamo se da ćemo se vrlo brzo susresti u drugačijim i boljim okolnostima, neka se drže i neka brinu o sebi, neka se paze. Telefoni su konstantno otvoreni, neka slobodno zovu, tu smo“, zaključila je Vidović.

Podsjeća kako trenutno njihov Vrtić ima upisano 430 mališana, a u samo dva objekta koji su dobili žutu naljepnicu imaju više od 220 mališana za koje sada moraju pronaći novi smještaj. Vjeruje kako Petrinja neće biti zaboravljena jer smatra kako je ovo prevelika tragedija da bi naš grad bio zaboravljen.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X