Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
mnbeautye

Petrinja dobila novi obrt za frizersko kozmetičke usluge „MN beauty zone“

PETRINJA – U Ulici Josipa Nemeca 18 u Petrinji otvoren je novi obrt za frizersko kozmetičke usluge naziva „MN beauty zone“, vlasnica Matee Jurkić i Nade Križić. Vlasnice su nam otkrile što sve posjetitelji mogu od usluga pronaći u ovom novootvorenom obrtu u Petrinji.

„Imat ćemo kozmetičke tretmane, aparat s 27 funkcija koje ćemo moći izvoditi. To ćemo klijentima dok budu dolazili govoriti što i kako. Ovaj aparat nema nitko, a mi smo htjeli nešto novo i moderno. Imamo depilacije, manikuru, trajni lak, masaže, anticelulitni tretman, njegu lica i tijela različitim aparatima. Frizerski dio posla, sve što uključuje frizerske usluge, šišanje, dekoloracija, farbanje za muškarce, žene, djecu, mlađe i starije. Znači sve što obuhvaća frizerski dio radimo“, rekle su nam Matea Jurkić i Nada Križić.

Za sada su jedino one zaposlene u ovom obrtu, no u planu imaju i nova zapošljavanja. „Planiramo širiti poslovanje. Za sada ćemo vidjeti kako će nam ići, vjerujemo i nadamo se da hoće. Ali još nam je rano, prvo ćemo pokrenuti taj biznis nas dvije samostalno jer imamo plan i cijelu ideju kako ćemo poslovati pa bi onda naknadno još zaposlili. Sve smo uložili sami, nismo vukle poticaje iz EU fondova jer su bili ukinuti, pa se nadamo da ćemo imati prilike povući poticaje da se širimo jer ovo što smo uložile toliko smo uložili minimalno“, otkrivaju Matea i Nada.

Podršku je došao dati i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je kazao kako mu je drago što se ovdje radi o mladim osobama. „Osobama koje preuzimaju odgovornost za sebe i imaju cilj. Cilj im je da budu samostalne, cilj je da budu izgradnja i kvaliteta života, ljepšeg života, života koji daje njegu tijela, lica, kose, općenito ono što treba danas čovjeku. Ovo je nešto što je nadgradnja i konkurencija ostalima koja je dobro došla. Ovdje imamo novu aparaturu, nešto novo u Petrinji, onda se vidi da se tu prišlo poslu jednim kvalitetnim, dobrim stilom, a kada pogledamo dvije mlade osobe koje treba u budućnosti poticati, one su se samozaposlile“, rekao je Dumbović.

Podsjetio je kako Grad Petrinja u sklopu Intervencijskog plana na raspolaganju ima 10 milijuna kuna za poticanje zapošljavanja iznosom do 3000 kuna mjesečno, odnosno do 36 tisuća kuna godišnje. „Treba reći hvala svakom onome tko se želi zaposliti, tko želi zaraditi svoj vlastiti novac, tko želi dati nadgradnju standarda života u Petrinji i tko želi odgovarati za svoju obitelj. To je dodana vrijednost društvu. Ove dame su hrabre, odvažne, spadaju u društvo koji želi biti sebi gazda, žele raditi i stvarati i biti sebi gazda. Takvih je samo 7 posto, a preostalih 93 posto želi biti na proračunu i stvarati neku vrijednost kroz proračun. No one će gurati novac u proračun, zato su dobro došle. One su partner gradu“, istaknuo je Dumbović, te je na kraju vlasnicama poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X