Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
GDZSlavuljnaslov

Počele probe Gradskog dječjeg zbora HPD-a „Slavulj“ – upisi mogući još u prvoj polovici veljače

PETRINJA – Gradski dječji zbor u sastavu Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ započeo je u ovoj, 2020. godini svoj rad s djecom starijeg uzrasta. To su osnovnoškolska djeca koja znaju čitati i pisati, a ujedno i pratiti glazbeno pismo s kojim se susreću na probama.

Voditelji Gradskog dječjeg zbora su Maja Ostojić, učiteljica glazbene kulture s dugogodišnjim pedagoškim iskustvom i Josip degl’ Ivellio, dirigent i zborovođa.

Glazbeni opus koji će dječji zbor izvoditi sastoji se od zavičajnih, tradicijskih pjesama te dječjih pjesama poznatih hrvatskih i svjetskih skladatelja. Osim jednoglasnog i dvoglasnog pjevanja, u zboru će djeca naučiti osnovne glazbene pojmove, muzicirati na udaraljkama i drugim melodijskim glazbalima.

Nakon audicije, u zbor je upisano sedamnaestero djece s petrinjskog područja. Upisi su mogući i tijekom prve polovice veljače, a prvi nastup je planiran u ožujku.

Probe Gradskog dječjeg zbora održavaju se u POU Hrvatski dom Petrinja u dvorani Mala scena srijedom od 17 do 18 sati i subotom od 10 do 11 sati.

Izvor: HPD Slavulj (M. Ostojić)

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X