Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
akcijaddk10082020

Prikupljeno 75 doza krvi, prvi puta krv darivao i jedan Lovro

PETRINJA – Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja održalo je sedmu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Na akciji, koja je održana u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Petrinja, prikupljeno je 75 doza krvi, od čega su osam doza darivale žene, a 67 doza muškarci. Sveukupno je akciji pristupilo 88 darivatelja, a po prvi puta krv su darivala četiri muškarca.

„Ljeti su potrebe za krvlju pojačane tako da je ovo iznimno dobar odaziv darivatelja, kao i broj prikupljenih doza krvi. S obzirom na to da smo proslavili blagdan sv. Lovre i Dan grada Petrinje hvala svim darivateljima koji su odvojili svoje vrijeme i došli darivati krv i na taj način obilježili taj dan. U jučerašnjoj akciji bilo je i malo simbolike jer je po prvi puta darovao krv jedan darivatelj imena Lovro – Lovro, sretan imendan“, rekla nam je Ivana Malović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja.

Podsjeća kako je akcija održana uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ujedno najavljuje kako će sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi biti održana 3.rujna u Vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X