Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vrtićnaslov

„Raste“vrtić u Češkom Selu; radovi napreduju i na svlačionicama, dječjem igralištu i pomoćnom nogometnom terenu

ČEŠKO SELO – Kako u Češkom Selu napreduju radovi na izgradnji objekta Dječjeg vrtića, te uređenju svlačionica, dječjeg igrališta i pomoćnog nogometnog terena, provjerio je danas petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima.

Projekt gradnje u Češkom Selu dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje, odnosno projekta „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“, koji sufinancira Europska unija iz EU fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost je 40.548.110,38 kuna, od čega EU potpora iznosi 34.297.700,07 kuna. (Sam vrtić  oko 6,1 mlijun).

„Kao što vidite, građenje vrtića napreduje. Trenutno je u tijeku uređenje samog prizemlja, dakle prostora koji će biti isključivo namijenjen mališanima i djelatnicima Dječjeg vrtića. Također se uređuje i prostor na prvom katu gdje će dio biti namijenjen i za organiziranje raznih javnih i društvenih okupljanja. Ta uređenja odnose se na radove rušenja i demontaže, provedbe elektro radova, instalacije vodovoda i kanalizacije i ostalog. Osim samog objekta, uređuju se i prilazi vrtiću i parkiralište, pješačka staza oko cijelog objekta, a na stražnjoj strani, u dvorištu, već je pripremljen prostor za buduće igralište u sklopu samoga vrtića, nakon čega slijedi i uređenje okoliša te postavljanje ograde. Izvođenje radova je produženo za tri mjeseca, dakle do 25. travnja se očekuje, zapravo podrazumijeva, da će već biti ishođena uporabna dozvola, a onda nakon toga svi zajedno možemo željno iščekivati otvorenje vrtića“, izvijestio je Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata Grada Petrinje.

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića „Petrinjčica“, zadovoljna je napretkom radova.

„Stvarno smo jako zadovoljni. Radovi teku kronologijom koju smo očekivali. Pomaci se vide i to veliki. Što se tiče smještajnih kapaciteta, ovdje će biti mjesta za 70-ak djece. To za nas stvarno puno znači, jer mi sad imamo 51 dijete na čekanju. Mislim da će tu biti još veća potražnja, ali što se tiče standarda samog objekta, mislim da će to biti više nego očekivano“, kazala je Vidović.

Zadovoljstvo napretkom radova izrazio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Radovi idu u onim terminskim planovima koji su u okvirima svega onoga što i očekujemo od izvođača. Treba naglasiti da su ovi projekti iz Europske unije i Europskih fondova bili jedna nova financijska snaga prema kojoj smo mi se orijentirali kao Grad u svojoj strategiji. Gledajući da imamo problema na svim razinama društva u gradu Petrinji, sigurno da su nam prioritet bila naša djeca. Evo, vrtićka djeca će s ovim vrtićem na proljeće dobiti nešto, zahvaljujući čemu više nećemo imati nikad problema kod upisa. Neće se trebati „urigirati“ ni preko gradonačelnika, ni preko ravnateljice i s time ćemo zadovoljiti onu normu i kvotu koja je jedan određeni kvalitetan standard. Ovo može biti na ponos svih nas. Sretan sam što danas ovdje vidimo i napravljeni asfalt i interijere i eksterijere na kojima se radi, vidimo i da je krovište gotovo i to sve daje jedan određeni optimizam. Hvala svima koji su dio ovog projekta. Još više zahvaljujem na strpljivosti onima koji čekaju ovakvo nešto za svoju djecu. Mislim da ćemo na proljeće imati prekrasan vrtić. To je fantastična stvar, jer mi smo i „Grad prijatelj djece“. Kad govorimo o svemu što smo u zadnje četiri godine napravili za našu djecu, investicija se kreće oko 20 milijuna kuna“, kazao je gradonačelnik koji je sa suradnicima obišao i gradilište u Koloniji gdje su u tijeku radovi na uređenju svlačionica, dječjeg igrališta i pomoćnog nogometnog terena.

„Ovdje polako završavaju radovi na sportskom objektu svlačionica. Konkretno, uređuju se prostori samog prizemlja što uključuje baš prostorije svlačionica, toalet, prostor za tuširanje, skladište za rekvizite i ostalo, te na katu klupske prostorije. Osim samog objekta, uređuju se i prilaz, odnosno kolna površina te parkiralište, pješačka staza koja povezuje sam objekt s dječjim igralištem i pomoćnim nogometnim igralištem. I dječje igralište će uskoro biti završeno. Postavljene su sprave, a onda se u konačnici ide na uređenje pomoćnog nogometnog igrališta, nakon čega će biti uređen i čitav okoliš oko cijele površine“, objasnio je Dino Žilić.

„Ovdje su radovi produženi do početka prvog mjeseca, kad će također biti ishođena uporabna dozvola. Imali smo za sva gradilišta dosta sreće u prvim mjesecima građenja, od srpnja pa do kraja rujna kada je vrijeme stvarno bilo pretežno sunčano, bez većih kišnih razdoblja. Sad već, u listopadu i studenom pojavljuju se duža kišna razdoblja, što naravno malo otežava izvođenje radova, no opet sve ide po planu“, dodao je Žilić koji je na kraju uputio i zahvalu građanima:

„Samo bih još iskoristio priliku da unaprijed zahvalim svim sugrađanima na strpljenju i razumijevanju, pogotovo onima koji žive blizu gradilišta i dvorane i svlačionice i vrtića i kad se gradilo dječje igralište Slatina, jer razumijemo da nije lako živjeti negdje gdje je konstantna, svakodnevna buka, buka strojeva, radnika, kamiona. Tako da u osobno ime i u ime voditeljice ovog projekta, pročelnice Vlaste Vuglec, još jednom zahvaljujem svima“.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X