Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
macekova2

Tijekom noći zbog obilne kiše vatrogasci imali tri intervencije

PETRINJA – Sukladno najavama prognostičara, veći dio Hrvatske ponovno je zahvatilo pogoršanje vremena praćeno jakom kišom, pljuskovima i grmljavinom, pa tako i petrinjsko područje. Kako su nam potvrdili iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje upravo zbog jake i obilne kiše petrinjski vatrogasci su sinoć imali nekoliko intervencija.

„Imali smo tri intervencije tijekom noći. Dvije su bile u Ulici Vladka Mačeka, a jedna je bila u Ulici Stjepana Radića. U Ulici Stjepana Radića je bio poplavljen podrum koji je ispumpan jednom elektropumpom, sudjelovala su tri djelatnika i jedno vatrogasno vozilo. Dvije intervencije su bile u Ulici Vladka Mačeka gdje su bili poplavljeni podrumi zbog kanalizacijskih voda uzrokovanih velikom količinom oborina. Podrum smo ispumpali motornom pumpom Honda, sudjelovala su tri djelatnika i jedno vatrogasno vozilo. Druga intervencija u istoj ulici, to je bila kuća do kuće, uslijed poplave došlo je do povrata kanalizacijskih voda iz stambene prostorije, te se namočio, odnosno poplavio dio namještaja. Vodu smo ispumpali motornom pumpom Honda i izmaknuli namještaj koji je bio u prostoriji“, otkrio nam je Davor Mlinarić, voditelj vatrogasnog odjeljenja u Vatrogasnoj postrojbi Grada Petrinje.

Dodaje kako su jednu intervenciju imali i tijekom današnjeg jutra i to na području Mošćenice. Naime vatrogasci su morali intervenirati zbog srušenog stabla u Ulici Stjepana i Antuna Radića. Kao što je kazao Mlinarić, probleme s obilnim oborinama imali su stanovnici ulice Vladka Mačeka iz koje nam se javila i čitateljica.

„Kuće su poplavljene, u podrumima vode više od metra i pol. Šteta na instalacijama bit će nekoliko tisuća kuna. Tko je odgovoran? Da su radovi na Aglomeraciji i odvodnji iole pristojno i dobro napravljeni do ovoga ne bi došlo. Trebaju li stanovnici ulice Vladka Mačeka strahovati za svoju imovinu nakon svake kiše?!? Veliko hvala Javnoj vatrogasnoj postrojbi Petrinja na pomoći pri ispumpavanju vode iz podruma i kuća“, istaknula je čitateljica.

Dodat ćemo na kraju podatak kako je sinoć na petrinjskom području palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, što je među većim vrijednostima u Hrvatskoj.

Foto: Čitateljica

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Provala u radne strojeve

HRVATSKI ČUNTIĆ – S utorka na srijedu, 1./2. prosinca, na petrinjskom području u mjestu Hrvatski