Share on facebook
Share on twitter
potres2912202084

U Petrinji zaprimljeno 2 266 zahtjeva za obnovom

PETRINJA – Prema podacima Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području naše županije, s jučerašnjim danom na naše područje dopremljeno je sedam kontejnera, od čega tri u Glinu i četiri u Petrinju.

Do sada je prikupljeno 515 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođeno potresom, dok je u uredima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada zaprimljeno 6170 zahtjeva za obnovom, od čega u Petrinji 2266, jučer 27 zahtjeva.

Tijekom jučerašnjeg dana na našem području bio je angažiran 31 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila. Odradili su sveukupno 17 intervencija uklanjanja oštećenih dimnjaka, kao što su radili na sanaciji krovišta i izvide po dojavama.

Na terenu je bilo angažirano 133 djelatnika i volonter Hrvatskog Crvenog križa koji su podijelili 10,42 tone hrane, 997 litara vode, 4587 toplih obroka. Također su pružili 9 usluge psihosocijalne pomoći te su radili na čišćenju bunara na dvije lokacije.

U Vojarni pukovnik Predrag Matanović smještene su još uvijek 33 civilne osobe s područja pogođenog potresom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X