Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dmsah02072020

Uručene nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja za izradu video-igre šah

SISAK – U prostoru županijske tvrtke Destinacijski menadžment Zrin u Sisku, uručene su nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja za izradu video igre šah. Prvo mjesto osvojio je Vladimir Košćak iz Varaždina koji je istaknuo kako je igricu izrađivao dva tjedna, a ovo priznanje i nagrada su mu daljnja motivacija.

„Riječ je o igri šah koju smo radili za edukaciju PISMO. Edukacija je bila u dva modela, 3D modeliranje i programiranje. Obadvoje su predavači dobro prikazali i mi smo ih pratili i pri tome smo napravili svoj šah, tako da je bilo zanimljivo. I sada smo započeli edukaciju u PISMU, to je započelo malo detaljnije i to je ono što smo željeli pomalo učiti“, rekao je Košćak.

Nagrade najboljima uručio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je istaknuo kako smo svestrana županija bazirana na mnogo segmenata. „Želimo u svim područjima napraviti jedan iskorak i mislim da smo upravo u području ICT sektora, modernih tehnologija napravili jedan veliki iskorak u pogledu video igara. Ali svi inkubatori, sve zgrade ne bi imale smisla da nemamo naše ljude, kvalitetne ljude, naše dečke i cure koji dolaze u inkubator, koji svojim znanjem i vještinama pokušavaju osmisliti i kreirati nešto novo“, istaknuo je Žinić te dodaje kako su ih u vrijeme koronakrize, kada nisu mogli odrađivati klasičnu nastavu, odlučili malo motivirati te su napravili jedan natječaj za izradu videoigara.

„Vama zahvaljujem na onome što činite. Vjerujem da je to samo tek početak, jedna mala motivacija i za ostale kolege koji tamo rade u Novskoj, koji će se priključiti i doći u ovu županiju. Mi ćemo u Novskoj, Sisku, cijeloj županiji, omogućiti osnovne uvjete da se može kvalitetno živjeti i da se od svog rada može i stvarati obitelj, da stvorimo uvjete jednako vrijedne kao i  u drugim zemljama EU. Još uvijek nismo dostigli to, ali dobrim koracima idemo. Omogućili su nam to fondovi Europske unije, čija smo članica. Ovih zadnjih sedam godina našeg članstva u EU, postigli smo izvrsne rezultate, privukli veliki broj sredstava u ovaj grad i u ovu županiju i danas je to vidljivo“, istaknuo je Žinić.

Dodat ćemo na kraju kako su drugo mjesto osvojili Ante Hodak i Mateo Kovačić iz Splita, dok je treće mjesto osvojila Josipa Grujčić iz Kutine. Svi oni su osvojili nagrade kao što su izlet u Lonjsko polje, Bike avanturu na Moslavini te kupanje i ručak u Top termama Topusko.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X