Share on facebook
Share on twitter
gv39kulasicjanjanin

Usvojena Izvješća Vijeća bošnjačke i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje za 2019.godinu

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su između ostaloga raspravljali o prijedlogu Odluke o usvajanju Izvješća o radu i Financijskog izvješća Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Petrinje za 2019.godinu, o čemu je više rekao predsjednik ovog Vijeća Hajrudin Kulašić.

„Naime u samom Izvješću o radu vidjeli ste da je 2019.godina bila izborna godina, tako da se dio aktivnosti do svibnja odnosi na prethodno Vijeće, a ostali dio na novoizabrano Vijeće. Sve naše aktivnosti koje smo odradili bili su Dan nezavisnosti BiH, Dan bijelih traka, Dan državnosti BiH. Izostala nam je jedna aktivnost koju smo planirali, posjet Srebrenici – Memorijalnom centru, a nismo je odradili iz razloga što nismo imali financijskih sredstava jer prva sredstva za 2019.godinu uplaćena su nam u studenom“, rekao je Kulašić te podsjeća kako su prošle godine odradili i Bošnjačku večer folklora i sevdaha. Kulašić dodaje kako su s navedenim aktivnostima nastavili i tijekom ove godine.

Rad Vijeća pohvalio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Vi u kontinuitetu dobrih politika dajete sve od sebe da taj naš politički suživot imamo na svim mogućim razinama. Pohvaljujem i rad i sve što radite, to je dobro. Mislim da smo dobri partneri. Partnerstvo prestaje onoga trenutka kada više nema novaca, onda kada nema novaca onda imamo i više problema. Niti jedan proračun u svijetu, niti jedan proračun u EU, niti jedan proračun u Hrvatskoj, ni jedan proračun u županiji, gradovima i općinama više nikada neće biti isti“, poručio je između ostaloga Dumbović.

Vijećnici su raspravljali i o prijedlogu Odluke o usvajanju Izvješća o radu i Financijskog izvješća Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje za 2019.godinu, o čemu je više rekao predsjednik tog Vijeća Nikola Janjanin.

„Ja također moram napomenuti da je 2019.godina bila izborna godina u srpskom narodnom vijeću i da bi na neki način tu godinu i taj izvještaj o radu trebali podijeliti u dva dijela, pogotovo što je u SNV-u Grada Petrinje došlo do promjene predsjednika, nije ostao isti predsjednik i normalno da je način rada i sve ostalo bilo drugačije. U prvom polugodištu 2019.godine stari saziv Vijeća je održao dvije sjednice koje su se odnosile na izbore u Vijeću. Nakon izbora novo Vijeće je održalo šest sjednica u drugom polugodištu vezanih za promjenu Statuta“, rekao je Janjanin. Dodaje kako su u rad Vijeća uveli drugi način koji je transparentan, odgovoran, kao što su uveli štednju.

Vijećnik Željko Tonković je apelirao da petrinjsko Vijeće srpske nacionalne manjine nastavi suradnju sa Srbijom po pitanju pronalaska nestalih s područja Petrinje. Izvješća Vijeća bošnjačke nacionalne manjine i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje za 2019.godinu su usvojena jednoglasno.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Krađe u Sisku i Gvozdu

U utorak, 20. listopada, u Zagrebačkoj ulici u Sisku, nepoznati je počinitelj provalio u skladište

X