Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijastopnaslov

Vikend rekorder vozio sa 2,04 promila

SISAK – Tijekom noći sa subote na nedjelju, 30./31.svibnja u vremenu od 19:30 do 00:30 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Tijekom provođenja akcije, policijski službenici su kontrolirali 210 sudionika u prometu u utvrdili 21 prometni prekršaj, od kojih se devet odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Najviše ovih prekršaja utvrđeno je u Kutini, ukupno pet. U ovoj akciji, najveća koncentracija alkohola od 1,38 promila utvrđena je kod 42-godišnje vozačice u Glini.

U subotu 30.svibnja oko 20:30 sati u Starom Pračnu, 31-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,40 promila, nakon kraće verbalne svađe s 30-godišnjakinjom, sjeo u vozilo, te vožnjom unatrag udario u zatvorena ulazna vrata dvorišta čime je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Nakon toga napustio je mjesto događaja i nastavio vožnju, ali je ubrzo pronađen. Utvrđeno je kako je upravljao vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, pod utjecajem alkohola i da kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U petak 29.svibnja u Sisku, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 58-godišnjak s područja Siska pod utjecajem alkohola od 1,98 promila. Istoga dana u Žažini, policijski službenici su zaustavili osobno automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 49-godišnjak s područja Perinje pod utjecajem alkohola od 1,82 promila. U subotu 30.svibnja u Kutini, policija je zaustavila osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 43-godišnjak s područja Zagreba pod utjecajem alkohola od 1,78 promila. U Sisku su policijski službenici zaustavili osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 24-godišnjak s područja Popovače, pod utjecajem alkohola od 2,04 promila. U Popovači, u petak 29.svibnja, policija je zaustavila osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljala 53-godišnjakinja s područja Daruvara, za vrijeme dok joj je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima i pod utjecajem alkohola od 1,82 promila. Uhićena je i sljedećeg dana dovedena na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ju kaznio novčanom kaznom od 5000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od sedam mjeseci.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X