Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zgradazupanijesmz

Županija subvencionira prijevoz autobusom i vlakom za studente s područja naše županije

SISAK – Sisačko-moslavačka županija i ove godine dodjeljuje subvencije za prijevoz studenata s područja naše županije. Za korištenje subvencije prijevoza željeznicom, studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 50 posto cijene mjesečne ili polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

Za korištenje subvencije prijevoza na redovitim linijama autobusima Auto prometa i Čazmatrans prometa studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 25 posto cijene mjesečne ili polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

Redoviti studenti trebaju donijeti na ovjeru : ispunjena dva primjerka obrasca potvrde za subvenciju prijevoza studenata koja se nalazi samo na internetskim stranicama Sisačko-moslavačke županije; potvrdu o upisu na fakultet ili učilište u akademskoj godini 2020./2021. te kopiju osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu. Svi potrebni dokumenti dostavljaju se osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport radnim danom od 8 do 15 sati.

Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti potvrdu samo za jednu vrstu prijevoza. Na temelju predočene osobne iskaznice i dostavljenih dokumenata, student dobiva potvrdu Županije s kojom uz nadoplatu kupuje mjesečnu ili polumjesečnu kartu za željeznicu ili prijevoz autobusom za relaciju navedenu na potvrdi.

Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1.listopada 2020.godine do 30.lipnja 2021.godine. Putna karta za navedene mjesece kupuje se isključivo uz predočenje osobne iskaznice.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X