_MG_9991ab

Biskup krstio peto dijete obitelji Godinić

KRAVARSKO – Sisački biskup Vlado Košić krstio je, u subotu, 1. veljače u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom Leona, peto dijete u obitelji Velerije i Ivana Godinić iz Gornjeg Hruševca. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Siniša Blatarić.

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić ohrabrivši ovu brojnu obitelj i sve okupljene. „Čuli smo kako sv. Pavao govori o tome da je krštenje novost života: ‘hodimo u novosti života’. I kao što kaže da je Isus za nas umro i uskrsnuo, svatko tko se krsti on zapravo umire u grijehu i uskrisava u novi život. Svako krštenje je zapravo jedno malo uskrsnuće i slavlje uskrsnuća jer se nešto novo događa u duši svakog onog koji se krsti i postaje novi čovjek. Mi se svi rađamo, kao što je to Božji prirodni zakon, za ovaj svijet i kao ljudi dio smo ovog čovječanstva i ove zemaljske povijesti, ali po svetom sakramentu krštenja mi se i preporađamo da bismo bili novi, Božji ljudi. Tada ne samo da živimo za zemlju i ovaj svijet nego živimo za nebo, Boga i duhovne stvarnosti“, poručio je biskup.

Biskup je pojasnio i kako je krštenje potrebno kako bismo postali članovi Crkve. „Tim članom se ne postaje upisivanjem u neku knjigu ili plaćanjem članarine već milošću Božjom koju nam on daje tom prilikom. Znak te vode i te novosti odnosi ono staro i donosi Duha Svetoga koji treba biti ta nova voda i novi izvor duhovnog života. To je moguće jer se Duh Sveti nastanjuje u nas. Sv. Pavao kaže da smo mi hram Duha Svetoga. To znači da u svakom našem srcu i duši boravi Duh Sveti koji dobijemo po svetom krštenju, a onda i u punini sakramenta potvrde i euharistije“, rekao je biskup te dodao kako je važno da ne dopustimo da taj dar Duha ne bude negdje zakopan u nama već da gori i da ga živimo. Na kraju biskup je poručio kako su ovakve obitelji koji vole život jedino rješenje za opstanak našeg naroda.

Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X