smzljetovanje1307202226

Celjak o ljetovanju mališana u Splitsko-dalmatinskoj županiji: „Zaista im je bila ispunjena svaka minuta“

SISAK – Na Aktualnom satu Županijske skupštine HDZ-ova vijećnica Martina Bočkor pitala je koliko je djece otišlo na ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku županiju te kakve su im sve aktivnosti tijekom ljetovanja ponuđene. Na samom početku, župan Ivan Celjak je podsjetio kako je došlo do ove suradnje naše i Splitsko-dalmatinske županije.

„U razgovoru sa županom Bobanom prošle godine, predložio sam ljetovanje djece s područja Sisačko-moslavačke županije u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Župan Boban, zajedno sa svojim timom, omogućio je ljetovanje za sve učenike svih četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije bez obzira na osnivača“, podsjetio je Celjak.

Ističe kako je na ljetovanju bilo 634 djece s područja naše županije. „Smješteni su u ženski đački dom i u studentski dom u Splitu i zaista uživaju u bogatom sadržaju. Omogućeno im je kupanje na Bačvicama u Splitu, posjetili su hipodrom, Sinj, slušali i učili o Sinjskoj alki, jahali, vozili se vlakićima, igrali igru Blago Svetog Jeronima, uživali u bogatom kulturno-zabavnom sadržaju, posjetili su Poljud, bili u Dioklecijanovoj palači, Dioklecijanovim podrumima, zaista im je bila ispunjena svaka minuta“, otkriva Celjak.

Dodaje kako se o djeci tijekom boravka u Splitu brinulo i do 400 volontera. „Organizacija je zaista jako dobra, organizacija je išla toliko detaljno da su pazili da naša djeca kada šeću ulicom da budu uvijek u hladu. Organizacija je na jako visokoj razini i mi se nadamo da ćemo uspjeti dogovoriti sa splitsko-dalmatinskim županom ljetovanje naše djece iduće i godinama poslije iduće godine“, kazao je Celjak.

Podsjeća kako naša županija ima izvrsnu suradnju i s Gradom Dubrovnikom. „Uspjeli smo s gradonačelnikom Matom Frankovićem dogovoriti da se naši OPG proizvodi prodaju na Stradunu, u špici sezone i to u vrijeme otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Dakle u špici sezone, kada u Dubrovniku ima najviše ljudi. Već smo u razgovorima s dubrovačkim gradonačelnikom da nam osigura još jedan dolazak u Dubrovnik u devetom mjesecu i da naši OPG-ovci imaju priliku prodavati svoje proizvode na tržnici, da utrže što više sredstava za svoj vrijedan rad tijekom cijele godine“, ističe Celjak.

Također je podsjetio kako su učenici naših dviju srednjih škola otišli u Mađarsku te poručuje kako će se i dalje truditi da osiguraju ljetovanje našoj djeci i u budućnosti.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X