policija17072020c

Dragovoljna predaja i pronalazak oružja i eksplozivnih tvari

PU sisačko-moslavačka danas je izvijestila kako je građanin jučer, 9. ožujka, na području Lipovljana, prilikom čišćenja kuće pronašao dvije minobacačke mine i paket plastičnog eksploziva, dok je građanin u Sunji također prilikom čišćenja kuće pronašao devet ručnih bombi. Navedeno je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Istoga dana, muškarac je policiji u Petrinji dragovoljno predao automatsku pušku.

Policija apelira na sve građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva, da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija u okviru provođenja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Foto: arhiva Portala53

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X