Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
SAMSUNG CSC

„Glazba kao vino“ uz Academico bend….kultura u gradu ide dalje

PETRINJA – Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja organiziralo je u Župnoj crkvi Svetog Lovre u Petrinji koncert Academico benda, a riječ je o koncertu pod nazivom „Glazba kao vino“. Kako nam je otkrio Ambrozije Puškarić, ovaj trio djeluje već 11 godina.

„Ja sam radio u Karlovcu i upoznao sam se tamo svojim kolegama. Došli smo na inicijativu zašto ne bi pokušali sa jednim drugačijim pristupom, ne tipično klasičnim, a ne ni tipično kafanskim. Onda smo se odlučili da probamo sa vječnim klasicima što klasične glazbe, što domaćih autora, što starogradskih pjesama, dobiti nekakav paket koji bi možda mogao publici biti zanimljiv i podsjetiti nas na neke stare, neki kažu, i bolje dane“, kazao nam je Puškarić.

Upravo je ovaj Academico bend sastavljen od tri akademska glazbenika, Tomislav Krvarić na harmonici, Vedran Mikić na violini i Ambrozije Puškarić na gitari. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore bilježe dva velika nastupa i koncerta u Francuskoj te Njemačkoj. Puškarić nam otkriva što su pripremili za petrinjsku publiku.

„Za večeras smo pripremili nešto vrlo pitko od Bacha do sevdaha, s tim da će ovaj sevdah malo sačekati jedan drugi prostor obzirom smo večeras u crkvi, pa smo u skladu s tim, u skladu sa sakralnim prostorom i pripremili nekakve skladbe, malo smo modificirali program. Bilo je tu Brahmsa, Mozarta, tanga, ja se nadam i vjerujem da smo opravdali povjerenje koje nam je dala Petrinja“, rekao je Puškarić.

Kultura u gradu ide dalje, rekla nam je Jasna Crnković, koordinatorica programa pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja. „Kultura u gradu ide dalje i to na zadovoljstvo svih koji za kulturu imaju vremena i sluha. Nadam se da ćemo doživjeti da se ponovno vratimo u naš prostor. Ovako se zahvaljujem našem župniku Josipu Samaržiji koji nam je ustupio prostor crkve i svoje vrijeme te je uvijek s nama na svim koncertima“, kazala je Crnković.

Dodat ćemo na kraju kako je koncert realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Petrinje.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X