Share on facebook
Share on twitter
20210711_111313(0)wwww

Gradska knjižnica Petrinja iz Srbije dobila donaciju od tisuću knjiga

PETRINJA – Gradska knjižnica Petrinja dobila je vrijednu donaciju knjiga. Radi se o naslovima na jeziku srpske nacionalne manjine. Donaciju je uručio Marko Oljača predsjednik Društva za održiv razvoj budućnosti Koraci:

„Za Gradsku knjižnicu u Petrinji smo donijeli oko tisuću knjiga koji su prikupljeni od četrnaest izdavačkih kuća u Srbiji. To su sve nova izdanja. Tu ima beletristike, monografija, stručne literature iz različitih oblasti. Kontigent knjiga je šarolik i reprezentativan.“

Donaciju je primio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja Ante Mrgan. Donirane knjige će pomoći u formiranju odjela za knjige na jeziku nacionalnih manjina:

„Konačno ćemo moći formirati odjeljak za nacionalne manjine. Dobili smo knjige koje su na srpskom jeziku i pismu. Probat ćemo to i na ovom malom prostoru. No, u novoj knjižnici, za pet godina, nadam se i prije, onda ćemo svakako imati ovu jednu vrijednu donaciju na kojoj se zahvaljujem.“

Inače, Društvo Koraci sada već drugi puta pomaže Banovini. Prvi su puta u siječnju donijeli donaciju materijala. Drugi humanitarni pohod ima drugačiji koncept. Danas su osim donacije u Petrinji, knjižnici u Glini predali jednu novačnu donaciju. Zatim umjetnik Ljubiša Jovanović je već imao nastup s kiparima iz Zagreba, potom su u Udruzi IKS sudjelovali na tribini na temu obnove. Večernji sati nedjelje su rezervirani za glazbu. DJ Mile će zabavljati mlađe generacije u kiosku kod Jagića na gradskom kupalištu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X