zazeliIII

Hoće li naše udruge nastaviti s projektom Zaželi III?

PETRINJA – Nakon upita slušateljice u radijskoj emisiji A sada Vi Petrinjskog radija, hoće li naši sugrađani ponovno imati uslugu gerontodomaćica u sklopu projekta Zaželi kojeg su provodile neke petrinjske udruge, odgovor smo odlučili potražiti kod tri naše petrinjske udruge koje su projekt Zaželi provodili do nedavno.

Iz Udruge Pomoć starijim osobama su nam odgovorili kako su navedeni projekt prijavili u svibnju ove godine, a riječ je o projektu „Zaželi III“ putem kojeg se osigurava usluga gerontodomaćica. Iz Udruge ističu kako im je projekt prošao fazu provjere budžeta te ide na daljnje odobrenje, a točan datum početka provedbe projekta još ne znaju.

Iz Udruge Naš život su nam također potvrdili kako su aplicirali projekt na natječaj za nastavak programa Zaželi, no još uvijek nemaju nikakve informacije o datumu potpisivanja ugovora za sam početak provedbe te niti ne raspolažu informacijom kada bi provedba programa mogla započeti.

Iz Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije su nam odgovorili sljedeće : „Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije svjesna situacije u kojoj se nalaze dugotrajno nezaposlene žene, a i potreba korisnika starije životne dobi za uslugama pomoći u kući, prijavila je projektni prijedlog naziva „Aktivne u zajednici“ za financiranje u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Do današnjeg dana objavljene su dvije odluke o financiranju projekata u okviru Poziva, no njima nije obuhvaćen i projekt Udruge. Isti se još uvijek nalazi u fazi ocjenjivanja kvalitete. Kako Udruga u ovom trenutku nema sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, za sada ne planira provedbu projekta. Ukoliko se situacija promijeni, informirat ćemo javnost“, kazali su nam iz ove Udruge.

Emisiju A sada Vi slušajte srijedom od 17 sati u programu Petrinjskog radija.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X