Izbornik
Share on facebook
Share on twitter

Hoćemo li do početka nove školske godine imati sigurne koridore do škola?

PETRINJA – Petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes na konferenciji za novinare u privremenim prostorijama Gradske uprave odgovorila je na pitanje kada možemo očekivati novu regulaciju prometa u centru grada.

„Nažalost cjelokupni promet ide na Kačićevu, to znamo. Problem je u tome što u Nazorovoj ulici, odnosno od Trga dr.Franje Tuđmana prema gore imamo nekoliko suvlasnika koji uskraćuju suglasnost za uklanjanje objekata koji predstavljaju ugrozu i s lijeve i s desne strane. Jedna i druga traka se ne mogu pustiti u promet. S lijeve strane imamo takozvanu Parohiju, a s desne strane nekoliko objekata u kojima tamošnji suvlasnici uskraćuju davanje suglasnosti. Na tome radimo, pregovaramo, ali smatram da javnost mora znati zbog čega sve stoji. Nije problem ni u nacionalnom Stožeru ni u Gradu Petrinji, nego na trećim osobama“, odgovorila je Komes.

Na naše pitanje hoće li do početka nove školske godine biti osigurani sigurni koridori kroz grad za školarce, Komes je odgovorila: „Znamo da je to prioritet. Radimo na tome. Kao što sam rekla, imamo nekakve prepreke pojedinačne, ali svakako kada smo preuzeli upravljanje gradom pokrenuli smo masovno uklanjanje objekata koji predstavljaju ugrozu, objavili smo javni poziv projektantima, pristižu neprestano ti elaborati o uklanjanju i radimo intenzivno na tom problemu da do jeseni, kroz tri-četiri mjeseca, ako s nastavi ovakvim intenzitetom, vjerujem da ćemo ukloniti sve objekte, barem većinu onih koji nam ne budu predstavljali smetnju u ovom smislu kojeg sam navela“, rekla je Komes. Na samom kraju je otkrila kako je novi načelnik Stožera civilne zaštite Grada Petrinje umjesto Danijela Dvornekovića, Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

„Vilenjaci se bude“

STRAŠNIK – Nakon što su svoju „ruku dobrote“ pružili osobama i obiteljima u potrebi, skupina

X