Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Pripadnici Hrvatske vojske koji sudjeluju u otklanjaju posljedica potresa u Sisaèko-moslavaèkoj županiji u srijedu, 3. ožujka 2021. godine na zahtjev Nacionalnog stožera, pomagali su u postavljanju kontejnera na prostoru ureðenom za kontejnersko naselje u Glini | Foto: OSRH

Hrvatska vojska sudjeluje u postavljanju kontejnerskog naselja u Glini

GLINA – Pripadnici Hrvatske vojske koji sudjeluju u otklanjaju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji u srijedu, 3. ožujka 2021. godine na zahtjev Nacionalnog stožera, pomagali su u postavljanju kontejnera na prostoru uređenom za kontejnersko naselje u Glini.

U pripremi prostora za kontejnersko naselje sudjelovali su i pripadnici Hrvatske vojske. Naime, teren je pripremljen za zbrinjavanje obitelji kojima su kuće teško oštećene u potresima.

U prijevozu 38 kontejnera iz gospodarske zone Lekenik sudjelovala su četiri kamiona Hrvatske vojske i kamioni privatnih prijevoznika. Kontejneri su ukrcavani s dvije dizalice Zapovjedništva za potporu.

Kontejnere su iskrcali pripadnici Inženjerijske pukovnije s dvije dizalice, dok je postavljanje kontejnera na postolja koordinirala osam pripadnika Gardijske mehanizirane brigade te pripadnici Zapovjedništva za potporu i Inženjerijske pukovnije. Navedene snage i oprema dio su Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH za potporu Stožeru civilne zaštite RH za otklanjanje posljedica potresa.

Također, uz 38 stambenih kontejnera bit će postavljeni i kontejneri zajedničke namjene.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X