kolonijakamera

Kamere za nadzor prometa na petrinjskom području–prva danas postavljena u Vukovarskoj ulici u Koloniji; uskoro na još četiri lokacije

PETRINJA – Uz državnu cestu D37, u Vukovarskoj ulici u petrinjskom naselju Kolonija, danas je postavljena nadzorna prometna kamera. Prva je to od pet kamera za video nadzor prometa koje će uskoro biti postavljene na petrinjskom području, doznajemo od pomoćnika načelnika Policijske postaje Petrinja, Ivice Karanovića.

„Policijska postaja Petrinja u suradnji i partnerstvu s Gradom Petrinja, a u cilju uspješne provedbe Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa koji je donijela Vlada Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine nastoji u tom smislu dati i svoj doprinos. U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja naših sugrađana u njima, kao i smanjenja materijalne štete, predložili smo postavljanje kamera na pet lokacija. Mi smo se s tim prijedlogom obratili gradonačelnici Petrinje Magdaleni Komes i naišli smo na veliko razumijevanje i podršku, jer bez suradnje i partnerstva s Gradom Petrinja ne bi se mogao ostvariti taj projekt. Lokacije na kojima se planira postavljanje kamera su određene prema statističkim pokazateljima gdje se do sada, kroz naš rad, pokazalo da vozači voze najvišim nedozvoljenim brzinama i gdje se zbog prekoračenja brzina događaju prometne nesreće s teškim posljedicama“, objasnio je Karanović.

Predložili su pet lokacija za postavljanje kamera koje je Grad Petrinja i prihvatio: „Radi se o lokaciji u Vukovarskoj ulici u Petrinji, točnije u blizini ugostiteljskog objekta u Koloniji, gdje smo danas već postavili jednu od kamera. Ta kamera će snimati brzinu, odnosno prekoračenja brzine, ali ne samo što će snimati brzinu, ona će bilježiti i druge prekršaje kao što su nepropisno pretjecanje, vožnja neregistriranim vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa ili korištenje mobitela na nedozvoljen način i niz drugih prekršaja. Znači, danas smo postavili kameru kod ugostiteljskog objekta u Koloniji, a dalje ćemo ih postavljati i na ostalim lokacijama – u Ulici Matije Gupca u Petrinji, u Ulici Stjepana Radića u Petrinji, u Maloj Gorici i Donjoj Budičini. O dinamici i rokovima u ovom trenutku ne mogu govoriti, to ovisi o procesu nabave, ali građani mogu u skoro vrijeme očekivati postavljanje kamera i na tim lokacijama. Ja bih građanima poručio da vode brigu o prekršajima koje sam napomenuo, posebno o nepropisnoj brzini vožnje“, rekao je pomoćnik načelnika Policijske postaje Petrinja, Ivica Karanović.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X