Share on facebook
Share on twitter
AMRGAN4

Knjižnica nakon potresa

PETRINJA – Petrinjski radio je na privremenoj lokaciji na parkiralištu rukometnog stadiona danas posjetio ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja Ante Mrgan. Na naša pitanja o Knjižnici kaže kako će oni preko kolega diljem Hrvatske nastojati nabaviti potrebne kontejnere kako bi u njima privremeno bio organiziran rad.

„U knjižnici su sve knjige pale, čeka nas veliki posao. No, problem je što ni dan danas nije zaustavljeno podrhtavanje tla. I sad maloprije je bio potres. U tu zgradu nije uopće sigurno ulaziti. Drugi problem je što se u gradu nemamo gdje smjestiti jer je sve porušeno. Mi ćemo uz pomoć naših dobrih kolega diljem Hrvatske, naših knjižničara nabaviti određene kontejnere gdje bi mogli smjestiti dio vrijedne građe. Također, ukoliko dobijemo više tih kontejnera, pokušat ćemo organizirati rad Knjižnice. Mislim da Knjižnica mora raditi zbog života u gradu iako naravno danas nije nikome do čitanja, ali to stvara jedan osjećaj zajedništva i privida normalnosti.“

Zgradu Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom danas obilaze statičari.

 

Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X