prskaloikomes

Komes: „Svima želim da prenose optimizam i da osjete tu pobjedu, to uskrsnuće koje će doći kao nagrada“

PETRINJA – Povodom blagdana Uskrsa, prigodnu čestitku svim sugrađanima uputila je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

„Drage moje Petrinjke i Petrinjci, dragi prijatelji, dragi dobri ljudi, ma gdje god bili!

Bez Kristova uskrsnuća, ne bi bilo ni kršćana, niti kršćanske vjere. Naš spasitelj, Isus, bio je razapet na križu, prošao je križni put i kada su njegovi mučitelji mislili kako je sve gotovo, on se nama vratio. Taj događaj je temelj naše vjere i naše nade, koja nas ne napušta, koja nam daje energiju i inspiraciju, volju za borbom, čak i kada je više onih koji su bez vjere i poručuju kako je uzaludno.

Ta vjera, u našoj Petrinji, vodila je branitelje u obrani protiv daleko moćnijeg neprijatelja u našem križnom putu Domovinskog rata. Ta vjera nas je vratila u naš mali grad velikog srca i nakon izgona, ona nam je dala snagu da obnavljamo porušena ognjišta, gradimo iznova i branimo Petrinju i u miru.

Katastrofalni potres koji nas je unesrećio, mnogima je srušio ne samo domove nego i optimizam. Nemalo je onih koji otad Petrinju proglašavaju mrtvom. No to je daleko od istine, ovaj prekrasni blagdan uskrsnuća tu je ne samo kako bismo razumjeli nastanak naše kršćanske vjere nego i kako bi nas podsjetio da naša žrtva neće biti uzaludna te da vjeru ne smijemo izgubiti, nikako ne u onom trenutku kada nas treba obasjati uskrsnuće. Zato vam želim ne samo čestitati Uskrs, nego i nagovijestiti kako će naša Petrinja jednako tako uskrsnuti. Naša žrtva i naš napor u obnovi nije uzaludan, on sve uključene, svakog pojedinca, svaku obitelj čini boljom.

Na čelu sa mnom, svi zaposleni u Gradu Petrinji i našim komunalnim poduzećima moraju pokazati najbolje od sebe, naš naporni rad mora biti besprijekoran i usmjeren uskrsnuću naše Petrinje. Svi u gradskoj politici, moraju biti posvećeni suradnji, međusobnoj potpori i pomoći, tako se korača naprijed, uz sve poteškoće i nedaće. Optimizam je to koji moramo širiti kao najodgovorniji među svima nama, kao oni koji služe našem narodu i sugrađanima.

Ovih dana gledamo strašnu nepravdu na istoku Europe. Ukrajinu su mnogi otpisali, ali taj narod jednako kao i mi ranije odolijeva jačemu, bore se kako bi nakon svega ponosno uskrsnuli zemlju. Njihova borba nas podsjeća kako nismo jedini u tragediji. Optimizam je vjera. To razumiju i oni koji nisu vjernici, i oni koji nisu kršćani. Svima, bez obzira slavite li Uskrs ili ne, ili ga slavite na različit datum, svima želim da prenose optimizam i da osjete tu pobjedu, to uskrsnuće koje će doći kao nagrada. Neka vam domovi budu ispunjeni mirom i blaženstvom. U ime Grada Petrinje i osobno želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!“, stoji u čestici gradonačelnice Komes.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X