Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00011

Koncertna sezona zaključena uz Dinu Jularić Ivančić i Karla Ivančića

PETRINJA – U Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma održan je koncert Dine Jularić Ivančić i Karla Ivančića. Karlo Ivančić ističe kako mu je drago što ima priliku ponovno nastupati u Petrinji, te nam ujedno otkriva što su ovoga puta pripremili zaljubljenicima klasične glazbe.

„Na ovom koncertu izveli smo miješani repertoar za klavir solo i za glas i klavir. Program smo koncipirali tako da sam prvo nastupio ja sa 10 minuta svog programa, zatim Dina koju sam pratio na klaviru i tako u tri bloka. Ja sam jako sretan, što, iako su okolnosti kakve jesu, da se koncerti održavaju. Hvala Hrvatskom domu Petrinja i Ministarstvu kulture što financiraju ovaj koncert i Gradu Petrinji i Hrvatskom domu na organizaciji“, kazao je Ivančić.

Svi okupljeni mogli su uživati u skladbama ruskih skladatelja, dok je Dina Jularić Ivančić izvela skladbe na više jezika, ruskih, njemačkih i francuskih autora. „Ovo je prvi koncert nakon svečane inauguracije klavira. Iskoristio bih ovu priliku da najavimo odmah i sljedeći koncert. 5.listopada naša poznata pijanistica Martina Filjak nastupila bi ovdje na prvoj ediciji festivala Memorijal Ranko Filjak, koji je inače njezin otac, a porijeklom je iz Petrinje. To bi bila fenomenalna manifestacija i festival koji bi Petrinju stavio uz bok gradovima kao što su Dubrovnik, Varaždin, Osijek, Split i Zadar. Pa svi koji mogu, ja ih pozivam da se na tom koncertu vidimo i nadam se u budućnosti dugogodišnjoj tradiciji tog festivala“, rekao nam je Ivančić.

Jasna Crnković, koordinatorica programa u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja ističe kako su ovim koncertom zaključili ovogodišnju koncertnu sezonu. „Na naše veliko veselje, nadamo se i na veselje svih poklonika ozbiljne glazbe u Petrinji, mi smo uspjeli privesti kraju koncertnu sezonu 2020.godine, pod nazivom „Petrinja živi glazbu“. Ovo je zadnji koncert u ovoj godini, no ne i zadnji općenito koncert. Kao što je Karlo rekao, predstoji nam Prvi pijanistički memorijal Ranko Filjak. Izuzetno smo zadovoljni i sa gostima koji su bili na koncertima i sa publikom, odazivom publike, podrškom koju smo imali od Grada Petrinje i Ministarstva kulture i medija“, rekla nam je Crnković.

Dodat ćemo na kraju kako je koncert održan po svim epidemiološkim preporukama. Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Petrinje.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X