Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20201125_190321_ww

Krešimir Starčević koncert posvetio obljetnici rođenja Ludviga Van Beethovena

PETRINJA – U Hrvatskom domu održan je koncert mladog pijanista Krešimira Starčevića. Zbog epidemiološke situacije bio je to online koncert bez publike koji je kasnije objavljen na mrežnoj stranici Doma. Krešimir nam je rekao kako mu je drago što uopće može svirati u Petrinji:

„Dakle, u ovo vrijeme koje vrlo neizvjesno i turbulentno i iz dana u dan ne znamo što će se događati, mislim da nam je glazba upravo nekakav melem, pogotovo glazba Ludviga van Bethovena kojemu sam i posvetio ovaj koncert povodom 250.obljetnice njegova rođenja koju glazbeni svijet obilježava. Ovo je moj prvi nastup u Petrinji. Moj prijatelj sa studija Karlo Ivančić mi godinama priča kako će Petrinja dobit novi klavir. Kad sam saznao da se radi o Steinway klaviru ostao sam oduševljen. Počašćen sam što sam jedan od prvih koji može na njemu svirati. Ovakav instrument je mamac za nas glazbenike i radujemo se kad imamo dobar klavir na kojemu možemo svirati.“

Inače, Starčević je dobitnik prvih i drugih nagrada na Županijskim i Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe, kao i druge nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Zlatko Grgošević 2007. Nastupio je i na brojnim festivalima. Od 2015. godine djeluje kao korepetitor u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Na kraju ćemo dodati kako je koncert realiziran uz financijsku potporu  Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Petrinje.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X