Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
knjižnicanaslov 2

Kultura ide dalje…Gradska knjižnica se priključila manifestaciji Noć knjige

PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja i ove godine će se priključiti obilježavanju manifestacije Noć knjige. Navedena manifestacija se u cijeloj Hrvatskoj obilježava od 2012.godine, a unatoč cjelokupnoj situaciji u našem gradu, petrinjska Knjižnica priredila je program koji će biti održan na Trgu kulture (parkiralište Gradskog rukometnog stadiona).

„Što se tiče Noći knjige, budući je ova godina Godina čitanja, mislim da smo mi kao knjižničari u Petrinji dali najljepši poklon našim sugrađanima, dosta smo se potrudili da otvorimo knjižnicu i da sugrađanima omogućimo čitanje. To je jedan od podviga kojeg smo uspjeli napraviti nakon potresa“, rekao je Ante Mrgan, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

Od 17 sati na Trgu kulture, Noć knjige će započeti s predstavljanjem zbirke pjesama naziva „Ne plačite gradovi moji“, autorice Dubravke Mandić. Riječ je o zbirci pjesama koje su nastale nakon razornih potresa koji su pogodili naše područje. Od 20 sati tu će biti nezamjenjivi „live“ u kojem naši prijatelji iz Knjižnice pripremaju puno iznenađenja.

„Ove godine su još specifičiniji uvjeti, takvo nam je vrijeme da se moramo prilagoditi novim uvjetima. Sada je ovo bolje što se COVID-a tiče da smo na otvorenom, nadamo se da neće biti kiše, ako i bude onda ćemo morati odustati, ali ćemo naravno promovirati tu istu zbirku neki drugi dan. Prošle godine smo imali video uratke, imat ćemo i ove godine, popratit ćemo sve to sa video uradcima“, otkrio nam je Mrgan.

Prva hrvatska kontejnerska Knjižnica otvorena je već gotovo mjesec dana, a reakcije sugrađana su i više nego pozitivne. „Po svim reakcijama na društvenim mrežama dok smo mi pokušavali uspostaviti rad Knjižnice, vidjelo se da je ljudima trebala Knjižnica, da im je nedostajala. Mi smo jako sretni zbog toga. Ljudi dolaze u Knjižnicu, traže knjige, čitaju knjige, stalno su oko nas, pitaju što ima novoga. Mi idemo sada u novu nabavu u sklopu koje ćemo nabaviti neke nove naslove, da stvorimo ipak nekakav nastavak djelatnosti Knjižnice“, rekao je Mrgan.

Na samom kraju pozvao je sve da dođu na Trg kulture te se priključe manifestaciji Noć knjige u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X