Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
madjarska24032021go

Mađarska je spremna sudjelovati u izgradnji nove Prve osnovne škole Petrinja

PETRINJA – Izaslanstvo Ministarstva vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske posjetilo je Sisačko-moslavačku županiju i izrazilo spremnost pomoći lokalnoj zajednici u poslijepotresnoj obnovi.  Predstavnici Sektora za nekretnine mađarskog Ministarstva na čelu sa Zoltanom Vargom obišli su područje Siska i Petrinje.

Nakon obilaska lokacije župne crkve u Žažini, koja je potpuno uništena u razornom potresu, mađarsko je izaslanstvo u sjedištu Sisačke biskupije izrazilo snažnu potporu naporima šire zajednice u djelotvornom prevladavanju posljedica potresa.

U petrinjskoj gradskoj jezgri izaslanstvo Mađarske obišlo je zgradu Prve osnovne škole Petrinja, koja je teško oštećena u potresu krajem prošle godine.

Mađarska je spremna sudjelovati u obnovi, preciznije, u izgradnji nove zgrade Prve osnovne škole u Petrinji, izvijestio je državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Dvije zemlje njeguju tradiciju dobrosusjedstva, odnosa uzajamne pomoći osobito u izazovnim okolnostima prirodnih nepogoda, proizlazi iz riječi zamjenice veleposlanika Mađarske u Hrvatskoj Zsofie Gyongyos.

U pratnji državnoga tajnika bio je, među ostalima, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije Darjan Vlahov.

Neposredno nakon potresa koji je krajem prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije Mađarska je među prvima izrazila sućut zbog ljudskih žrtava i organizirala dopremu humanitarne pomoći Hrvatskoj. Mađarska službe surađuju sa Stožerom civilne zaštite u saniranju terena i pripremi za obnovu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X