gimgs0209202221

Mali vodič za postupanje u kriznim situacijama projekta SPAS

SISAK – Osmišljavanje, priprema i tiskanje Malog vodič za postupanje u kriznim situacijama jedna od planiranih aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje). Predstavili smo ga polaznicima uključenima u osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, a nadalje ćemo djelovati na daljnjoj distribuciji istog. Mali vodič za postupanje u kriznim situacijama sadrži slijedeće informacije: Kako se ponašati prije potresa; Kako se ponašati za vrijeme potresa; Kako se ponašati poslije potresa; Kako se ponašati u slučaju nuklearnog rata; Preživljavanje nakon napada; Brojevi telefona za hitne slučajeve i Bilješke. Naklada publikacije je 200 komada.

Voditeljica projekta Mira Čokić, mag. iur. i koordinatorica dr. sc. Daša Poredoš Lavor pojasnile su kako je došlo do potrebe i osmišljavanja Malog vodiča, koliko su sadržaji važni za stanovnike Sisačko-moslavačke županije i na koje sadržaje Malog vodiča treba osobito obratiti pažnju pri susretima s ranjivim skupinama u zajednici, te kako će se odvijati daljnja distribucija Malog vodiča.

Korisnice su istaknule da im se sviđa sadržaj i jednostavnog Malog vodiča, rado će ga podijeliti osobama u lokalnoj zajednici, kao i prijateljima i susjedima. Istaknule su zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu, jednostavnošću komunikacije i kontinuitetu u ponuđenim sadržajima, kao i stalno dostupnoj podršci pri osposobljavanju za njegovateljice, provođenju praktičnog dijela nastave i volontiranju na terenu.

Nositelj aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) je Udruga za zaštitu i promicanje prava osoba treće životne dobi, u partnerstvu s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“ i Udrugom EKS – ekološko-kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. Projekt je dio aktivnosti Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a sufinancira Europska unija iz ESF i Ureda za udruge Vlade RH.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X