kolapjani2

Na koncertu u Sisku, Kolapjani 5.ožujka predstavljaju i svoj novi album „Hodam dalje“

SISAK – Sisačka klapa Kolapjani održat će koncert u subotu, 5.ožujka 2022. godine u Društvenom domu INA Rafinerija nafte u Sisku s početkom u 19.30 sati, na kojem će izvesti glazbeni program koji predstavlja presjek njihova rada kroz proteklih više od dva desetljeća postojanja i djelovanja.

Nakon prošlogodišnjeg sudjelovanja u finalu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu i osvajanja čak tri nagrade na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu za pjesmu „Kad raziđe se dim“, ove sisačke „klapaše“ posebno veseli što ponovno imaju priliku održati svoj cjelovečernji koncert na domaćem terenu.

Kolapjani koji su poznati po obradama popularnih skladbi koje potpisuje njihova umjetnička voditeljica Marijana Ivšić Kolić, u zadnjih su nekoliko godina objavili i nekoliko svojih pjesama poput „Da kraj tebe zaspin vilo“, „Hodam dalje“ i „Ako odeš, ako ikad“ nastalih u suradnji s nekoliko autora, (među kojima je i Siščanin Dalibor Pirc). Upravo će predstojeći koncert biti prilika za promociju i prvo predstavljanje njihovog novog albuma pod nazivom „Hodam dalje“ kojeg su nedavno snimili. Na albumu se nalazi i nekoliko pjesama koje publika još nije imala prilike čuti, ali će ih zato Kolapjani premijerno izvesti na koncertu.

„U subotu, 5. ožujka u Domu Ina Rafinerije, sadašnje Glazbene škole „Frana Lhotke“, obilježit ćemo 20 godina našeg rada, odnosno sad je već 21. u tijeku, ali zbog pandemije nismo mogli održati tu obljetnicu, pa evo sad koristimo tu priliku. Ujedno ćemo tu večer promovirati i naš novi CD album. Radi se o albumu s 11 pjesama, što autorskih, što obrada poznatih evergreena u obradi naše voditeljice Marijane Ivšić Kolić. Ovim koncertom predstavit ćemo dakle novi album, ali i zaokružiti jednu cjelinu dugogodišnjeg uspješnog rada jedne ekipe koja već više od 20 lijepih godina zajedno pjeva, zajedno diše i uživa u glazbi“, rekao je Vjekoslav Klobučar, član Kolapjana.

„Na koncertu ćemo imati i goste – tu će nam biti solisti klasične glazbe Margareta Klobučar i Ino Klasan, a imat ćemo i naše drage prijatelje iz tamburaškog sastava „Složna braća“. Bit će to jedan lijep koncert i koristim ovu priliku da pozovem sve koji su u mogućnosti doći, jer vjerujem da u ovo doba pandemije i nakon potresa, pogotovo ljudima ovog našeg područja treba malo glazbe, malo „odmaknutih“ misli od svih ovih trenutnih problema“, dodao je Klobučar.

Nema sumnje, prilika je to da domaća publika uživa u klapskoj pjesmi, promociji CD-a, glazbenim premijerama i zanimljivim suradnjama na koje smo navikli kada je u pitanju klapa Kolapjani. Ulaznice za koncert po cijeni od 40 kuna možete kupiti u knjižari i papirnici AMK, uz napomenu kako je za ulazak na koncert potrebna COVID potvrda.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X