Share on facebook
Share on twitter
potres03012020113

Na potresom pogođenom području država će sufinancirati nabavu bojlera i kotlova

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić predstavio je Odluku, kojom se osigurava novčana pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, radi nabave kondenzacijskih bojlera i kondenzacijskih kotlova u zgradama, na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i
Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije, oštećenima potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca prošle godine.

Sredstvima će se nadoknaditi vlasnicima/suvlasnicima oštećenih zgrada, stanova i obiteljskih kuća 80 posto opravdanih troškova kupnje kondenzacijskih bojlera i kupnje kondenzacijskih kotlova.

“Sudjelovanje Fonda u opravdanim troškovima jednog kondenzacijskog bojlera po stambenoj jedinici ne može iznositi više od 8000 kuna, a za kupnju kondenzacijskog kotla po stanu/poslovnom prostoru ne može iznositi više od 4500 kuna, odnosno ne može iznositi više od 300.000 kuna po jednoj stambeno-poslovnoj zgradi”, objasnio je ministar.

Novac potreban za provedbu odluke u iznosu od 20 milijuna kuna za ovu godinu i pet milijuna kuna za iduću godinu osiguran je u Financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

“Vjerujem da će ova sredstva pridonijeti procesu obnove u Zagrebu i ostalim područjima pogođenima potresom” rekao je Ćorić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

„Zajedno za druge!“

SPLIT/GORA – Udruga „MI“ – Split organizira humanitarnu akciju od 15. rujna do 12. prosinca

X